Ett par dagar efter semifinal sortin så är det dags att ladda om och slåss om bronsmedaljen, laget såg såklart fram emot att få spela final men nu gäller det att hoppa upp på hästen igen och se till att vinna den sista matchen på säsongen, en medalj kan ingen ta ifrån en. Vi fick en pratstund med tränaren Jonas Svantesson.

Hur är läget i laget och är ni redo för att spela bronsmatch?
Vi har bearbetat detta tillsammans på ett bra sätt, tycker att vi har skapat oss förutsättningar och förståelse för varandra för att gå vidare och se fram emot att få ge oss själva chansen att vinna sista matchen på säsongen och få en medalj.
Två matcher och vid 1-1 i matcher så spelas det ett golden set direkt efter den andra matchen, hur känns det?
Det är spännande, vi vet att det kommer att bli två riktigt tuffa matcher med den första matchen nere i Linköping för att sedan spela den andra matchen på hemmaplan. Vi vet att Linköping alltid spelar bra i sin hemmahall så vi kommer att vara förberedda på att ta fram vårt bästa spel.
Vad är det ni behöver se upp med i LVCs spel?
De har en superstjärna i Caitlin Tipping som gör väldigt många poäng,men jag tycker att deras spel i stort har blivit mycket stabilare och bättre än andra år.
Vad behöver Örebro göra för att vinna första bronsmatchen?
Det gäller för oss att ta tillvara på de lägen vi skapar och se till att vi förvaltar dessa till poäng, om vi får press på LVC så kommer vi att få många chanser att göra egna poäng och vi ska vara skarpa och hungriga i dessa lägen.
Bronsmatch 1:2
Linköping – Örebro
Lördag 15/4 kl 15:00 i Linköping
Se matchen live på volleytv.se
/ Klubben