Lördag 15:00 är det som gäller. Då ska bronset delas ut. Örebro är i förarsätet efter seger på bortaplan mot Linköping. Utgångsläget är sådant att vid seger är Örebro klara bronsmedaljörer. Vid förlust så har därmed lagen vunnit vardera en match. Då blir det en kort paus och sedan spelar lagen ett helt avgörande set om vem som ska ta hem bronset, s.k. golden set.

Örebro gjorde en gedigen insats nere i Linköping i första bronsmatchen. En klar och tydlig 3-0 seger var en stark prestation när laget bara ett par dagar tidigare förlorat en stenhård semifinalmatch mot Hylte/Halmstad.. Starkt framförallt mentalt att studsa tillbaka så snabbt efter besvikelsen i semifinalförlusten.

Nu gäller det att knyta ihop säsongen med ett vinna ett brons. Med lite distans så är det kul att vinna sista matchen, det ger alltid en positiv känsla.

Samtidigt som Örebro spelar om bronset har vår mångåriga lagkapten Josephine Tegenfalk meddelat att det här blir hennes sista match. 34-åriga ”Jossan” har under många år varit klubbens passare och lagkapten. Josephine kom säsongen 2014/2015 till Örebro Volley och har under sina nio säsonger i ÖV varit en tongivande spelare. En bra bit över 200 tävlingsmatcher har det hunnit bli i Örebrotröjan. Så kom ner och hylla vår lagkapten och se henne leverera sina sista passningar som elitspelare!

Bronsmatch

Lördag 22 april 15:00

Örebro Volley – Linköping VC

Idrottshuset, Stora hallen

Matchvärd: LG Söderberg Fastigheter

Se även matchen live på volleytv.se

Bild: Daniel Lubner