Catarina var en av klubbens lovande nyförvärv förra säsongen som kom direkt från RIG Falköping. Hon började med volleybollen i Malmö VK och tillsammans med ordförande ser hon till att den skånska dialekten representeras i en tidigare Norrlandsdominant klubb. Catarina var med i laget som tog klubbens första guld sedan 2008 när ett kombinerat lag av Örebro Volley och KFUM Örebro Volley vann U23-SM.

Vi tog oss en pratstund med Catarina.
Kul att ha dig kvar ännu en säsong! Vad gjorde att du valde att stanna?
Är väldigt taggad på att vara kvar och köra kommande säsong! Eftersom jag trivts väldigt bra, både i staden och i laget så var det ett självklart beslut för min del.
Hur ser du på den kommande säsongen? Har du några förväntningar eller målsättning?
Eftersom den senaste säsongen fick ett ganska snopet slut, är jag extremt taggad på att komma igång med säsongen som kommer. Ska dessutom bli kul att ta in några nya medlemmar i laget och försöka fortsätta bygga från där vi slutade senast. Jag förväntar ett hungrigt lag som alltid vill komma längre, bli bättre och målet är att ta oss hela vägen in i mål denna gången!
Finns det något från säsongen som varit som du känner att du vill förbättra? Och var det något som du kände att du lyckades med riktigt bra?
Nu är mitt första år avklarat och något som jag vill fortsätta jobba med nu, är att utveckla min förmåga att skapa trygghet för både mig själv och för laget. Och självklart vill jag fortsätta utveckla mina ”skills” på planen.
Under det här året känner jag att jag har blivit en starkare spelare fysiskt samt mentalt. Därför känner jag mig generellt väldigt nöjd med min säsong!
Hur har sommaren varit?
Den har varit bra! Har jobbat stora delar och har försökt spelat så mycket beach som möjligt – Spenderat tid med familj och vänner, solat, badat etc… Och nu är jag SÅÅ redo att dra igång igen!!
Catarina kommer fortsätta på liberopositionen.
Bild: Daniel Lubner
/ Klubben