Catarina Cooper kommer till Örebro efter 3 år på volleybollgymnasiet RIG Falköping. Catarina är fostrad i KFUM Malmö, numera Malmö VK, innan hon valde att plugga vidare på RIG och är en av de talanger som varit uttagna till landslagets bruttotrupper nu senast inför Golden League. I landslaget fick hon spela en match i Idrottshuset när hon i början av maj blev uttagen till Lag Nord när damlandslaget invigde Mikasa Challenge. Catarina som är libero kommer fylla den ena libero positionen i Örebro Volley den kommande säsongen.

Vad säger coach Jonas Svantesson om sitt andra nyförvärv?

Jag har haft förmånen att ha tränat Catarina ett par svängar i landslaget och hon var även uttagen till bruttotruppen till vårens Golden League spel. Hon är fast besluten i att försöka se hur långt hon kan gå och Catarina är precis det som vi vill ha in i truppen, glöd, energi, ambition och en stark träningsmoral, det ska bli väldigt roligt och se hur Catarina kan utvecklas i Örebro.

 Vi passade på att ställa några korta frågor till Catarina.

 – Välkommen till Örebro & klubben! Varför valde du Örebro Volley?

Tack! Jag har valt Örebro för att klubben verkar ha en väldigt bra lagkänsla och stämning. Detta är något jag anser är väldigt viktigt för att ett lag ska prestera så bra som möjligt. Jag har också valt klubben för att det är en bra nivå där jag garanterat kommer att utvecklas.

– För de som inte känner till dig, vem är du?

För de som inte känner mig är jag en svensk/amerikan som är född i Norge. Jag har spelat volleyboll nästan hela mitt liv men har också tillbringat mycket tid inom den musikaliska världen – Har bland annat gått i musikklass fram till åk 9. Där ställdes jag inför ett val, och prioriterade volleybollen. Både som person och volleybollspelare är jag envis och ger mig aldrig – Allting går att lösa och ”alla bollar går att ta”! På planen tar jag alltid stort ansvar och försöker lyfta mina lagkompisar på bästa sätt.

– Har du några förväntningar på den kommande säsongen och finns det något du ser mest fram emot?

Jag förväntar mig att lära mig mycket och förhoppningsvis bli en stabil pusselbit i laget. Detta är självfallet en utvecklingsprocess men att jag under kommande säsongen börjar min utveckling är väldigt viktigt för mig. Det ska bli hur kul som helst att börja på ett nytt kapitel med detta laget och min dröm är såklart att stå med en guldmedalj runt halsen i slutet av säsongen.

– Vet du något om staden Örebro?

Hmmm… Av egen erfarenhet vet jag att staden är väldigt vacker! Det finns ett slott och ett universitet (som jag troligen kommer att studera vid). Det finns väldigt bra volleyboll som jag ser fram emot att vara en del av.

– Du har precis tagit studenten, grattis! Vad kommer du göra i sommar (utom beach/volleyboll så klart…)?

Tack! Jag kommer att tillbringa en stor del av sommaren åt att jobba på en förskola samtidigt som jag kommer att spela beach. Ser fram emot SM-veckan i Tylösand!

 

Ska trenden fortsätta med presentationerna? Nästa spelare presenteras i början av nästa vecka!

/ Klubben