Örebro Volley har gjort klart med en stor centerförstärkning. Den 21-åriga centern Elma Olofsson går från finallaget Engelholm till mästarna Örebro Volley. En ovanlig övergång mellan antagonisterna Engelholm och Örebro Volley.

Den 180 cm långa Umeåtjejen har redan gjort fyra säsonger i elitserien trots sin unga ålder på 21 år. Först två säsonger med nykomlingen IKSU och nu senast två säsonger med Engelholm som slutade med SM-guld 2022/23 och SM-silver 2023/24 och då förlust mot Örebro Volley i finalen.

Sin poängbästa säsong gjorde hon redan som 19-åring då hon slog igenom i IKSU där hon hade en stor offensiv roll säsongen 2021/22. Hon registrerades då för 205 passningar och hade 88 anfallspoäng och 43 % kills i anfallet vilket var 6:e bäst i elitserien det året. Hon var också topp 10 i blockligan med 31 blockpoäng. I Engelholm har hon fått mindre speltid och registrerats för 27 poäng 2022/23 och 53 poäng den gångna säsongen 2023/24.

– Svensk volleyboll står inför en spännande tid, det gör således även Örebro Volley. Det ska bli otroligt kul att få vara en del av en etablerad klubb samt ett ambitiöst lag och se vad vi kan åstadkomma tillsammans, säger Elma Olofsson.

Elma är därmed den tredje centern som är klar för Örebro Volley inför 2024/25 då klubben redan signat landslagscentrarna Hedda Broberg och Elsa Arrestad. De sistnämnda är dock inte spelklar för än senare under hösten pga sin axeloperation.

– Elma är en stor förstärkning på vår centersida. Hon är fysisk och har redan visat att hennes block och anfall håller hög nivå och dessutom är hon målmedveten och ambitiös och vill utvecklas och det kommer hon kunna göra i vår miljö de kommande åren, säger Head Coach Jonas Håård.

/Klubben