Lördag 25 maj blir det äntligen premiärmatch för Sverige i Golden League. Ännu roligare är att den historiska matchen spelas i Örebro.

Svenska damerna gör debut i dessa sammanhang. Efter spel i Silver League ifjol och en skön seger, får Sverige i år spela Golden League. Totalt tolv lag uppdelat i tre grupper spelar hemma och borta mot varandra. I Sveriges grupp spelar Tjeckien, Ukraina och Slovakien. Idel bra nationer som Sverige kommer få fullt upp med.  På den europeiska rankingen så ligger alla tre nationerna en bra bit före Sverige med Tjeckien på en tionde plats.

Sverige inleder som sagt i Idrottshuset på lördag 25 maj 17:00. Man får verkligen bekänna färg i premiären. Det är Tjeckien som  står för motståndet, klara gruppfavoriter. Lagen möttes i EM-kvalet ifjol och faktum är att Sverige skakade om Tjeckien rejält i kvalet där Sverige sensationellt vann på bortaplan.

I den svenska truppen finns tre Örebrospelare, Josephine Tegenfalk, Linda Andersson och Diana Lundvall. Laget har den senaste tiden legat samlade och anländer till Örebro på tisdag eftermiddag för några träningsdagar i Idrottshuset. Man kommer direkt från en träningsturnering i Polen. Under veckan kommer du få läsa mer och Örebrotjejernas landslagsuppladdning här på hemsidan.

Det svenska landslaget är inne i en intensiv period och för finallagen i SM-slutspelet blev det några få dagars uppehåll innan första landslagssamlingen. En spännande premiär väntar i Örebro. Sverige har en ny förbundskapten, Ettore Guidetti, inhämtad från Italien och den som är tänkt att lyfta damlandslaget till nya nivåer. Nu har bara fått två veckor med laget men det ska bli intressant om vi kan börja skönja vart han vill ta spelet och om spelarna börjar anamma hans spelidé.

Så det finns mycket att spana in på lördag i Idrottshuset. Premiär i Golden League och hemmapremiär för vår nye förbundskapten. Matchstart 17:00.

/ Klubben

Foto: Robert Boman, Montage: Joakim Bengtsson