Örebro Volley leder semifinalserien mot Lunds VK med 2-0 i matcher. Detta efter en viktig 3-2 seger nere i Lund i torsdags. Det var ett närmast helt nytt Lund som visade att man inte kommer att sälja sig billigt och det borgar för en ny bra match mellan två lag som vill till SM-final.

På annandagen möttes lagen i den första semifinal i Idrottshuset. Tabellfyran Lunds VK såg inte helt förberedda ut när Örebro Volley var bättre i spelats alla moment. Nere i Lund så fick Örebro Volley jobba desto hårdare. Lund anföll och servade bättre och tvingade fram ett femte set.

I Lund var Örebrobördige Tilda Hellgren (nr4) den som ledde lagets stora lyft. Hon var poängbäst med sina 21 poäng och hennes luriga vänsterarm vållade stor skada hos Örebros servemottagning och block. Tillsammans med den australiensiska Harriet Gillson (nr6) så är det Lunds offensiva spets som Örebro Volleys block- och försvarsspel måste ta udden av.

I Örebro Volley fortsätter amerikanskan Kira Thomsen (nr6) att övertyga. Hon tog hela 33 poäng senast varav 30 var i anfallet. Så både punkilen och Lund kan försöka hålla koll på kraftpaketet Kira som anfaller både vid nätet och från bakplan.

Den andra semifinalen avgjordes överraskande redan under lördagen. Tabelltrean, Engelholms VS, svepte bokstavligen favoriterna Hylte/Halmstad med 3-0 i matcher efter imponerande 3-0, 3-1 och 3-0 så i finalen väntar en mycket värdig motståndaren för vinnaren mellan Örebro Volley och Lunds VK.

– Att stänga en matchserie är bland det svåraste som finns. Vi kommer att behöva göra en mycket bra prestation samt lyckas med vår taktik för att bättre stå emot Lunds vassa servar och deras anfallsspel. Så jag hoppas på att hemmaplan gör skillnad och att alla i publiken lyfter oss till ännu en hemmaseger som skulle innebära SM-final, säger Head Coach Jonas Svantesson.

/Klubben