Julen i ära så har coach Jonas Svantesson summerat säsongen så här långt i ett julbrev.

Vi startade säsongen den 12 augusti med många nya spelare som skulle in i laget och klubben, vi blev en trupp på 13 spelare med en extra spelare i Ludovica Forastieri från Italien som har varit i Örebro för att skriva sin Master. I mitten av september så var vi alla på plats och fyra månader sen den första träningen 12 augusti så är det nu juluppehåll, tiden går fort när man har roligt.

Vad har vi då hunnit med under dessa fyra månader, förutom en massa skratt, tårar, svett och en och annan bloddroppe?

80 bollpass, 60 fyspass, 1 U23 SM guld, 8 träningsmatcher, 11 seriematcher, 9 vinster, 2 förluster, 8 3-0 vinster, 1 femsetsmatch (vinst), 29 vunna set och 8 förlorade, vi har spelat 1578 poäng och vunnit 890 av dessa, 106 serveess, 586 mottagningar, 444 anfallspoäng, 82 blockpoäng, men vem räknar?

Summa summarum så har vi höjt ribban på många områden framförallt under träningarna där vi har varit 14 spelare 92% av gångerna som har gjort att vi har kunnat tävla varenda träning med varandra och mot varandra, inte helt vanligt scenario i volleyboll Sverige. Vi har följt SOKs fysplan med alla våra spelare som består av fyra gympass i veckan som senaste veckan när vi gjorde tester gav ett femtontal personbästa i hopp, sprint, kast, knäböj och frivändning. En stor eloge till Dimman och Niklas från SOK men visar framförallt hur dedikerad denna grupp är att utvecklas och prestera varje dag, inget program eller planerad träning blir bra om inte individen utmanar sig själva med hårt jobb och passion, där har vi höjt ribban men vi är inte klara.

Resultatmässigt så är vi trots två förluster mot våra stora antagonister Ängelholm bättre än förra året vid denna tid, men vi får inte stirra oss blinda på resultatet, prestationen har varit i genomgående bättre än förra året, men vi måste fortsätta jobba stenhårt på prestationen i varje match och träning för att vi vet att många bra prestationer i rad under tid kommer att ta oss närmare det slutmål vi har som lag och som individ.

Men nu står julen framför dörren och lite julledigt är på sin plats för spelarna, lite träning också såklart som elitidrottare är du aldrig helt ledig, men vi kan vila mentalt och umgås med nära och kära, ladda upp batterierna för att fortsätta den resa vi har påbörjat, som med Hårt jobb och Passion ska ta oss till det slutmål som vi har satt upp tillsammans.
Vi vill passa på att önska hela volleyboll Sverige och alla våra fantastiskt engagerade människor i klubben och i KFUM Örebro som hjälper oss vid matcher och framförallt till alla våra fantastiska bollrullare ett riktigt stort God Jul och Gott Nytt år!
Bild: Daniel Lubner & Klubben
/Coach Svante