Säsongens andra nyförvärv, Cornelia Rosenqvist, kommer till Örebro efter tre säsonger i Hylte/Halmstad. Den 197 cm långa centern började volleybollen i Lunds Volleybollklubb och spenderade sin gymnasietid på riksidrottsgymnasiet i Falköping, med samma årgång som Linda Andersson. Efter att det blev klart att Linda lämnar klubben kändes det ganska självklart att just Cornelia kommer kunna fortsätta bygga vidare på det arbete som Linda påbörjade.

Vi pratade med coach Jonas Svantesson efter beskedet att Cornelia blivit klar.
Jag har följt Cornelia under en längre tid och blev väldigt imponerad av hennes utveckling den senaste säsongen. Det ska bli riktigt roligt och spännande att få jobba med Cornelia hon är en rå talang som jobbar hårt för att bli bättre och passar perfekt in i Örebro.

Vi träffade också Cornelia en varm sommardag i Örebro och passade givetvis på att ställa några frågor.

Välkommen till Örebro! Vad var det som lockade dig hit?

Tack så mycket!
Vad som lockade mig till Örebro var dels det professionella upplägget med alla bitarna kring laget, coachen & klubben . Örebro framstår som en väldigt härligt och enat gäng med höga ambitioner och starka framtidsplaner.

Om du får presentera dig själv, vem är Cornelia Rosenqvist?

Jag är en väldigt aktiv och kreativ person. Håller på att utbilda mig till målare vilket jag tycker är perfekt yrke för mig, då det är ett fysiskt krävande yrke men samtidigt väldigt kreativt. Min favoritsyssla är att fika, helst med wienerbröd som fikabröd.

Finns det något från säsongen som varit som du känner att du vill förbättra? Och var det något som du kände att du lyckades med riktigt bra?

Jag skulle vilja bli ännu större och starkare i blocket. Vill att motståndarna ska tycka att jag är den ”jobbiga som är i vägen” uppe vid nätet. Jag känner att jag utvecklades och växte som spelare på det mesta under säsongen, men mest utvecklades jag inom anfall.

Vi blickar framåt mot kommande säsong. Finns det något du ser fram emot? Har du några förväntningar på dig själv eller klubben och laget?

Är väldigt taggad och motiverad att komma igång med volleybollen på riktigt. Träffa tjejerna och få in rutinerna i Örebro. Tror att det kommer bli en stor omställning med flytt från Halmstad där jag spelat 3 säsonger innan, men jag är väldigt spänd på och ser fram emot att se hur säsongen med Örebro utvecklas. Mina förväntningar på mig själv är störst då jag alltid eftersträvar att göra mitt bästa och sällan nöjer mig med ”Bra”, är nöjd först när något är ”perfekt”.

Utöver träning har du något speciellt planerat i sommar?

Kommer gå in och hjälpa till lite i vården och jobba lite. Planera en flytt från Halmstad upp till Örebro och allt som hör flyttkaos till.  Gå en del i skolan för att avsluta min grundutbildning som målare. Och där emellan njuta av sommaren och ladda upp inför Säsongen 20/21!

Vi välkomnar Cornelia till Örebro Volley och Örebro!

Bild: Klubben

/ Klubben