Söndag 15.00 är det dags för årets andra hemmamatch. Efter hemmapremiärförlusten mot Engelholm (2-3) är de ett revanschsuget hemmalag som tar sig an toppkandidaten Linköping.

Linköping har de senaste åren smugit sig fram mot Sverigetoppen med en tydlig målsättning att inom ett par år ta hem SM-guldet när klubben fyller 50 år. Ett steg i satsningen är att ta upp ett tidigare lyckosamt samarbete med Australien och volleybollen ”down under”. Såväl tränare som tre av spelarna kommer från Australien där inte minst 1,88 långa Caitlin Tipping är sevärd från sin högerposition. Tipping var poängbäst i fjolårets elitserie. En match i matchen blir att följa Örebros 1,88 långa Paulina Lindberg i samma högerposition. Paulina som utvecklats starkt bara på de månader hon varit i Örebro och är en klart spännande spelare i hemmalaget.

Vi tog ett snack med huvudtränare Jonas Svantesson inför söndagens drabbning i Idrottshuset

Hur är läget i laget inför söndagens match?

Det är bra, vi har tränat bra under veckan och det känns som att vi tar steg framåt hela tiden så det ska bli riktigt roligt att få mätta krafterna med Linköping.

Vad säger du om motståndarna Linköping, ett lag på väg framåt de senaste säsongerna?

De har nog det bästa laget de någonsin har haft på damsidan och utvecklingen av både laget och damsidan i Linköping går starkt framåt. De nämns i år av alla experter och tyckare att vara ett självklart topp fyra lag.

Ni har startat säsongen med tre segrar och en knapp förlust mot Engelholm. Vad är fokus just nu i det egna spelet?

Det finns så mycket kvar att jobba på, vi försöker att fokusera på att bli lite bättre varje dag både individuellt och som lag. Kanske framförallt att hitta tålamodet och jämnheten i vårt spel sen jobbar vi också såklart på att utveckla individuella skills som både gör spelaren och laget bättre.

Allt talar för en spännande match på söndag i Idrottshuset, några tips till publiken att kika extra noga på?

Den stora poängmakaren i LVC är #15 Catilin Tipping som kommer att få bära ett stort ansvar i anfallsspelet för LVC. I Örebro ska man mer titta på helheten, jag hoppas att vi kan fortsätta att göra poäng på många olika sätt från många spelare så att vi inte blir beroende av bara en spelare och hennes produktion.

Vi önskar ledargänget och laget lycka till !

DAG: Söndag 22 oktober

TID:  15:00

PLATS: Idrottshuset, Stora hallen

ENTRÉ: Gaveln, mitt emot Eyrabadet

Se även matchen live på volleytv.se

Bild: Daniel Lubner

/ klubben