I eftermiddag (15:00) fortsätter semifinalserien mellan Örebro och Engelholm. Efter att lagen vunnit vardera en match är det ett viktigt att skaffa sig övertag och vinnaren idag sätter sig i förarsätet.

Vi tar Örebrotränaren Jonas Svantesson på pulsen så här några timmar före matchstart.

Det var en tuff förlust i onsdags kväll och sen nattresa hem till Örebro, hur är läget i laget nu inför dagens match?

Så klart är det tufft att förlora men det är något vi var beredda på att det kunde hända, det är två jämna lag och vi sa redan innan och vi är mentalt förberedda på att detta kan gå till fem matcher. Så vi kommer att vara 100% redo för match idag.

Nu har du tittat en del på videon från onsdagens match, vad är dina reflektioner efter det?

Vi gör lite för många egna misstag och vi tillåter EVS vinna för många enkla anfall, det kommer vi förhoppningsvis ändra på till dagens match.

Hur laddar ni upp under dagen?

Vi har ett standard upplägg som vi har gjort under hela säsongen och det är morgonträning, lunch på Sapore och sedan möte i omklädningsrummet en timme innan matchstart.

Blir en hel del publik idag som inte varit på volleyboll tidigare eller som går ganska sällan, ge dem lite tittartips, vad och vilka ska de kika på tycker du?

Passarna i båda lagen, det är dom som tar nästan alla andra bollar i laget, de är spelfördelarna i lagen och de som styr hela anfallsspelet. #15 Leah Clayton i Örebro lika bra i försvar som hon är i anfall.

Ett 60-tal företag har ställt upp och bjuder all publik på den här godbiten, SM-semifinal mellan topplagen Örebro-Engelholm. Det blir garanterat en ny nagelbitare.

MATCHDAG

Semifinal 3:5 Örebro – Engelholm

Klockan 15:00 i Idrottshuset

FRI ENTRÉ

Kan du inte se matchen på plats streamas den på volleytv.se

Bild: Daniel Lubner

/ Klubben