Örebro Volley tar sig an sina nya länsrivaler, Degerfors Volley Orion, för andra gången i Idrottshuset.

Örebro kommer till matchen efter att ha spelat en av sina bästa matcher för säsongen mot guldfavoriten Hylte/Halmstad. Laget visade äntligen att man kan spela på en hög nivå genom en hel match. Ledda av Jona Vigfusdottir som har hittat formen i lagom tid för slutspelet så bjöd laget på en match publiken sent kommer glömma.

På andra sidan nätet denna match står Degerfors. Degerfors som är nya i elitserien denna säsong har haft det tufft än så länge då de inte lyckats ta en enda poäng. Trots resultat är man ett lag som överraskat i vissa matcher och har knyt åt sig set mot bland annat Örebro. Degerfors har varit nära poängen vid några tillfällen under säsongen och är ett lag som kräver fokus för att de inte ska få möjligheten att ta den första poängen denna match. Där ligger också den stora utmaningen för Örebro.

Örebro har ofta haft det lätt att släppa in motståndarna i matchen när spelet flyter på. Det gäller nu att visa att man kan hålla fokuset uppe och spela ett väldisciplinerat spel även när man inte möter topplagen. Degerfors är ett typiskt lag som levererar när inställningen inte finns hos motståndarna. Alla förväntar sig en snabb 3-0 match till hemmalaget. En match som är klar på ungefär en timme och så får vi lite extra tid under eftermiddagen innan Melodifestivalen på kvällen. Men sen kommer vi till matchen och där står ett heltaggat Degerfors och plötsligt står det 21-25 till bortalaget.

I övrigt är båda Sofiorna (Björndahl och Täcktor) fortfarande borta från spel. Även Jona Vigfusdottir som blivit sjuk kan tänkas missa matchen.

Örebro – Degerfors

Lördag 10/2 KL 14:00

Idrottshuset, Örebro

/Klubben

Bild: Ateljé Änggatan