Örebro Volley har nu 23 raka derbysegrar mot länsrivalen Lindesbergs VBK. 3-0 är alltid 3-0 och är en känd sägning i volleyboll, men tabelljumbon var inte långt ifrån att vinna första set under lördagen. Det var först vid 20-20 som Örebro Volley kom ikapp och sedan kunde stänga det jämna första setet.

Örebro Volley fick inte den stabila starten som man önskat sig i derbyt mot Lindesberg i Lindesbergs Arena. Tabelltvåan fick kämpa för poängen och Lindesberg spelade inspirerat i anfall och framförallt försvarsspelet. Örebro Volley fick inte riktigt stabilitet i grundspelet inledningsvis och med för stort risktagande medförde för många egna misstag vilket gjorde att Lindesberg kunde behålla sin ledning. Efter två vassa anfall av Lindesbergs bäste anfallare Iryna Bielova så hade faktiskt hemmalaget ledningen med 20-18. Men nu klev lagkapten Ludovica Forastieri fram och med fyra anfallspoäng samtidigt som Kira Thomsen servade skarpt så var setet snabbt slut med 25-20 till Örebro Volley.

I andra set så skapade sig Örebro Volley direkt ett övertag efter 8 servar av passaren Natalie Hayward och fyra snabba anfallspoäng av Kira Thomsen. Efter den starten så blir setet jämnare men Örebro Volleys block och försvar gör att Lindesberg har svårt att ta egna anfallspoäng och slutar bara på 6 i andra set. Att jämföra med Örebro Volleys 13 anfallspoäng som var spridda på alla spelare i laget. 8-0 ledningen blev till 16-9 och till sist 25-13.

Örebro Volley fortsätter att behålla initiativet i tredje set. Setet är spelmässigt det bästa då Lindesberg får bättre effektivitet i anfallet och tar 12 anfallspoäng i tredje set och bara en sämre än Örebro Volleys 13 anfallspoäng. Den stora skillnaden är serve och servemottagning där Örebro Volley regelbundet får servepoäng och mer gynnsamma lägen och kan därmed dra ifrån under i stort set hela setet. Lindesberg gör ett sista ryck i slutet och hyfsar till setsifforna och setet slutar 25-17 till Örebro Volley.

Örebro Volley fick aldrig riktigt flyt i spelet mer än kortare perioder. Samtidigt spelade Lindesberg inspirerat och höll egna anfallsmisstag. Om man bara ser till anfallsmisstag så är det faktiskt 7-6 så Lindesberg har verkligen fått en bättre balans i sitt grundspel vilket gör att motståndarna måste skapa sina egna poäng. Örebro Volley har olika heta spelare i olika perioder. Matchen MVP blev Ludovica Forastieri med 10 egna poäng. Poängbäst var dock Kira Thomsen med 17 egna poäng. Effektivast i anfallet var centern Jonna Nilsson som vinner 7 av 8 anfall.

I och med segern så är Örebro Volley kvar på andra plats i elitserien med två omgångar kvar. Kommande helgen åker Örebro Volley till Göteborg för sin sista bortamatch i elitserien.

– Först vill jag berömma Lindesberg som har hittat ett grundspel som är betydligt bättre än tidigare. Vi spelar inte som vi vill i första set och gör på tok för många egna misstag men när setet väl ska avgöras så har vi flera spelare som kliver fram och avgör. Utan att vi får totalt kontroll på vårt spel så kan vi ändå vinna komfortabelt men vi har flera viktiga moment som vi behöver jobba på den kommande träningsveckan, säger Head Coach Jonas Svantesson.