Två matcher där hemmalaget har dominerat tillställningen, även fast Örebro hade sina lägen i andra matchen så var Hylte/Halmstad stråt vassare denna dag. Ska det fortsätta så här att hemmalaget ska hålla i taktpinnen?

Vi frågar tränaren Jonas Svantesson om hur han tror att semifinalserien kommer utvecklas?

– Oj, tuff fråga, jag tror att det kommer att bli en fördel att ha hemmaplan. Nu har semifinalserien satt sig lite och vi har börjat komma in i slutspelsrytmen efter två hemmasegrar och bara ett riktigt tajt set av sju så nu tror jag att resten av matcherna kommer att bli en riktig holmgång.
Hur är läget i laget efter matchen i onsdags?
– Jag tycker att vi har hanterat det på ett bra sätt, vi gjorde en mindre bra prestation i onsdags och det kan man inte göra mot H/H och det vet vi om. Det gäller att bryta ihop och komma igen. Våra förluster är vårt bränsle och vårt bränsle är vår kraft.
Vad kommer att bli viktigt i dagens match?
– Vad vi gör med bollen när den är på vår sida, vi vet vad H/H kommer att göra och de vet vad vi vill göra så nu gäller det att göra det enkla bra och ta poäng för poäng och kriga för varje litet momentum i matchen. Självklart kommer vissa spel moment bli viktigare än andra men det absolut viktigaste är att vi bestämmer oss för att jobba på att vinna varje poäng och inte ge H//H några enkla poäng utan de ska få slita för varje poäng de vill ha.
Iida Murto och Viktoria Dakin var inte med senast, vad är statusen på dessa två?
– Iida är inte spelbar ännu och Tori är fortfarande besvärad av sitt ryggskott men är närmare spel än hon var i de två första matcherna.
Semifinal 3:5
Idag kl 16:00 i Idrottshuset
Matchvärd: Vågen & Krämaren
Text: Coach Svante
Bild: Ateljé Änggatan