Det blev en derbyseger men det blev en annan match än det första derbyt som spelades för en månad sedan, vi fick en pratstund med tränaren Jonas Svantesson efter matchen,

3-0 vinst det kändes tight både spel och siffermässigt i de två första seten, vad döljer sig bakom dessa siffror?
Vi hade förberett oss på att Lindesberg skulle starta starkt och vara taggade för att göra en bra prestation och att deras nya spelare Lexi Pollard skulle bidra till nytt självförtroende till gruppen och det märktes verkligen. De pressade oss hårt med bra servar och vi fick kämpa för att vinna tillbaka serven samtidigt som Linde spelade ett inspirerande försvarsspel, det kändes väl som att vi hade kontroll på händelserna och tjejerna gjorde det bra att behålla tålamodet och även fast spelet inte flöt på så spelade vi stabilt och tog vara på chanserna som dök upp. Andra set fortsätter på samma sätt som första, vi fick slita för varje poäng och Linde pressade vår servemottagning till det yttersta. Linde har som mest en 5 poängs ledning i setet men här kommer vi igång med vårt bästa spel under matchen och visar prov på snabbt, varierat och aggressivt spel precis som vi vill men Linde gav inte upp utan kämpade sig tillbaka och kröp närmare i slutet till 23-24. Vi fick en servemottagning som hamnade precis bakom baslinjen som Isabelle Reffel passade med en bagger ut till Iida Murto på högerkanten och Iida avslutade den med att slå block ut resolut och set vinsten var ett faktum, det glädjer oss att även i ett riskfyllt lägre så vågar vi gå för det för att vinna och det kommer att ge oss mycket i framtiden.
Tredje set så orkar inte Lindesberg stå emot längre och setet rinner iväg medans vi spelar stabilt och vårt transitionspel är riktigt bra och vi ger inte Linde några enkla poäng utan tar hand om de situationer vi skapar.
I det stora hela så får vi kämpa idag med vårt eget spel men vi ger inte vika för det utan klarar fortfarande av att spela riktigt bra i vissa moment och det kommer att bli viktigt senare under säsongen, alla spelmoment fungerar inte alltid samtidigt och då gäller det att orka stå emot och jobba hårt för att inte låta sig påverkas av de lite sämre handlingarna utan fokusera på det vi gör bra och få momentum genom det, det gör vi riktigt bra idag.
Nästa match och sista matchen innan julen
Örebro – RIG Falköping
Lördag 19/12 kl 15:00
Se matchen live på www.volleytv.se
Bild: Daniel Lubner
/ Klubben