Örebro Volley vann en sin tredje raka 3-0 seger mot Sollentuna och är för 8:e raka gången klar för SM-semifinal. Den tredje matchen var den jämnaste av de tre kvartsfinalerna, men avancemanget var aldrig hotat.

Att stänga en slutspelsserie är inte lätt och som ofta så blir den avgörande matchen också den jämnaste och Sollentuna blev bättre och bättre utmed matchserie och i lördagens tredje kvartsfinalmatch.

I första set var det hemmalaget som dominerade från start till mål och matchbilden påminde om de tidigare matcherna. Örebro Volley dominerar via starkt anfallsspel där man har ett anfallsövertag med 15-6 i anfallspoäng. Paulina Lindberg som varit effektiv under hela serien mot Sollentuna stod för 7 egna anfallspoäng vilket var fler än hela Sollentuna tillsammans i första set. Örebro Volley har fler riktigt långa serveserier och har drar ifrån till 7-1 och 17-5. Några anfallmiss i slutet av setet putsar till sifforna och setet slutar 25-15.

Anfall och block ger snabbt en stor ledningen även i andra set. 10-3 blir till 17-6 och precis som i första set så är det först i setet slutskede som Sollentuna är framgångsrika. Här är det nåra riktigt bra servar som sätter Örebro Volley i sämre lägen och några egna misstag av hemmalaget gör att Head Coach Jonas Svantesson tar en timeout innan setet innan setet kan avgöras vid 25-18. I detta set var återigen Paulina Lindberg hetast i anfallet men flankeras nu av Kira Thomsen och båda gör 4 anfallspoäng var.

Stärkta av avslutningen av andra set så gör Sollentuna sin bästa prestation i hela matchserien i tredje set. Framförallt är det lagets högerspelare Kerstin Wolf-Watz som ledde Sollentuna sista ryck. Hon klev av tredje set med 4 blockpoäng och 4 anfallspoäng och var den stora anledningen varför Sollentuna hade ledningen 7-6 och 12-11. Men efter en timeout vid just 11-12 så gjorde Örebro Volley en ryck till 15-12 som sedan blir till 20-14. Gästande Sollentuna hade dock mer att ge och efter en bra period så står det faktiskt 20-17 på poängtavlan och för första gången i matchserien fanns det en reell spänning. Men tre anfallspoäng av Örebro Volley på de sista sex poäng av Diana Lindbom, Paulina Lindberg och på matchbollen Kira Thomsen släkte Sollentunas slutspelsljus med 25-20 på poängtavlan.

Genom hela matchserien så har Örebro Volley levt upp till förväntningarna på ett lag som vann elitserien. Anfallsspelet har varit betydligt bättre än Sollentunas och idag så slutar anfallsmatchen 41-23 till Örebro Volley. Serve- och blockstatistiken är nästan helt jämn idag och framför allt så blockade Sollentuna bra i tredje set med hela 6 blockpoäng. Sett till hela matchserien så har Sollentuna spelat bra i sitt försvarsspel vilket har gett många långa bolldueller.

Återigen poängbäst i Örebro Volley var Paulina Lindberg med 20 egna poäng och när matchserien summeras så gör Paulina 46 poäng. Näst bäst är Kira Thomsen på 36 poäng och hon var också näst bäst i kvartsfinal 3 med 13 poäng.

Semifinal 1 spelas hemma i Idrottshuset på annandag påsk kl. 16.00 mot segraren mellan Lund och Linköping. Så ringa in dagen redan nu för slutspelsfesten har bara börjat och vi ses i Idrottshuset!

– Riktigt skönt att stänga kvartsfinalserien med ännu en 3-0 seger. Sollentuna gör sin bästa match och så fort vi tappade nivå så var Sollentuna där idag i synnerhet i tredje set. Nu väntar en veckas träning och snart vet vi vilka motståndare vi får, säger Head Coach Jonas Svantesson.