Efter premiärsegern i Lund var det direkt uppsittning i minibussarna för att ta oss till Jönköping för en välbehövlig hotellnatt innan andra matchen för helgen mot RIG Falköping.
RIG Falköping har ett mycket intressant lag i år med flera spelare som har varit med Damlandslaget i år och även tidigare så det kan ställa upp ett riktigt meriterat lag för sin unga ålder, men if you’re good enough – you’re old enough, som det står i Manchester Uniteds omklädningsrum sagt av Sir Matt Busby.
Lite premiärnerver på RIGs sida gjorde att ÖV kunde ganska enkelt vinna första set trots att tränaren Jonas Svantesson även i denna match likt premiären fick stuva om lite och spikern Iida Murto fick gå libero och liberon Sofie Sjöberg fick gå spiker, men som sin vana troget löste laget det på ett mycket bra sätt.
Andra set var det bästa setet från båda lagen där RIG höll uppe sin servemottagning och pressade Örebro till sitt max. Hannah Hellvig och Maya Tabron visade upp sig från sin bästa sida medans i Örebro Diana Lundvall och Freja Morén gjorde mycket bra insatser. Vi lyckades hålla tålamodet och tillslut sätta press på RIGs mottagning så att vi kunde glida iväg i poängprotokollet.
Resten av tillställningen blev lite ensidig där RIG hade svårt att komma till anfall och Örebro kunde lite för enkelt kanske men manövrera ut RIG och stå med en 3-0 seger.

Diana Lundvall gör återigen en gedigen insats och tar mest poäng (14) i Örebro tät följt av en trio spelar i Linda Andersson, Sofie Sjöberg och Freja Morén på 11 poäng. Linda Andersson gör en riktigt stark insats från sin centerposition och visar att sommarens landslagsuppdrag har utvecklat henna mycket och kommer att bli en tongivande spelar i Örebro denna säsongen.

RIG Falköping – Örebro Volley 0-3 (21-25, 20-25, 13-25)

Bästa poängmakarna: 
RIG Maya Tabron 11p
Hannah Hellvig 9p

ÖV: Diana Lundvall 14p
Linda Andersson 11p
Freja Morén 11p
Sofie Sjöberg 11p

Hemmapremiär!

Örebro – Lindesberg
Matchvärd: BYGGTEMA
Torsdag 4/10 KL 19:00
Idrottshuset
Jonas Svantesson
Bild: Daniel Lubner