Diana Lundvall kom till Örebro Volley för två år sedan i samband med att klubben påbörjade en treårs satsning mot toppen i elitserien. Diana är 22 år och har redan hunnit plocka till sig en hel del meriter. Hon började sin karriär i Sollentuna för att sen gå tre år på RIG i Falköping. Efter gymnasiet så gjorde hon två år i Tyskland innan hon kom till Örebro inför säsongen 17/18 samtidigt som hon också varit uttagen till landslaget. Sedan Diana kom till Örebro har hon prisas som Årets Rookie (17/18) och hon blev även uttagen till Årets Lag samma säsong. Som landslagsspelare ingår Diana i den satsningen som volleybollförbundet gör tillsammans med SOK och under sommaren så öppnades möjligheterna för spel runt om i Europa. Så vi är väldigt glada över att Diana valt att förlänga med klubben för en tredje säsong!
Så här säger coach Svante när vi ber om en kommentar.
Diana utvecklas hela tiden på sin vänsterposition, man ska komma ihåg att det inte var så länge sedan hon spelade center men med hennes vilja och envishet så utvecklas hon hela tiden och det är riktigt roligt att hon väljer att fortsätta en säsong till i Örebro.
Vi ställde några frågor till Diana.
– Kul att du vill vara kvar ännu en säsong! Var det något speciellt som bidrog till att du ville stanna kvar?
Lite blandade faktorer skulle jag säga. Jag var väldigt sugen på att dra utomlands och spela men att jag bara har ett år kvar i plugget och är nybliven sambo var väl faktorer som sa emot proffslivet. Att Svante och större delen av stommen från förra säsongen är kvar är något som gjorde valet att stanna ganska enkelt!
– Det blev ett SM-silver förra säsongen! Om du ska sammanfatta säsongen hur tycker du den har varit?
Jag tycker vi jobbade ihop oss som lag vilket är något vi kommer fortsätta bygga vidare på denna säsong. Vi är många spelare som är kvar från tidigare säsonger vilket gör att vi slipper börja om från ruta 1. Vi känner varandra väl och har ett gemensamt mål. Såklart tråkigt att det inte gick hela vägen till guld förra säsong men silvret motiverar oss till att jobba hårdare och satsa/uppoffra mer. För min egen del tyckte jag mitt mottag och anfall utvecklade så jag blev en stabilare spelare. Svante är en duktig tränare och jag är helt säker på att han kommer fortsätta utveckla mig som spelare även denna säsong.
– Om vi ska blicka fram mot nästa säsong, har du några förväntningar på dig själv och klubben?
Målet är som alltid att vinna guldet! Utöver det hoppas jag på att både jag och laget kan höja våran lägsta nivå och kunna prestera på topp när det väl gäller. Klubben tycker jag alltid gör ett bra jobb och vill spelarnas bästa. Jag hoppas på ett lika bra arbete från styrelsens sida som tidigare säsonger så att vi på planen endast behöver fokusera på volleybollen.
– Du blev uttagen till landslaget i år också! Först Golden League i maj/juni och nu i juli/augusti så har ni varit på träningsläger i olika länder i Europa. Hur har det varit?
Som alltid väldigt roligt och lärorikt! Man har fått mycket bolltouch och nya tekniska råd att jobba med. Vi saknade många nyckelspelare på kanten i år vilket gjorde att jag fick ta en större roll i laget än tidigare. Även om det inte blev någon vinst var det väldigt inspirerande att spela mot större volleybollnationer och inse att vi inte är så långt ifrån nivåmässigt. Att mäta sig mot lag som Tjeckien, Frankrike eller Ukraina har ökat min motivation till att träna hårdare för att minska glappet som finns mellan mig och andra landslagsspelare i Europa.
– Mycket landslagsverksamhet i år igen, har du hunnit med något annat är volleybollen under sommaren?
Har hunnit med en hel del pass på gymmet 😉
Diana ansluter till laget i september.
Bild: Joakim Hjortsberg, Frilansfotograferna
/ Klubben