Idag blev det klart att Diana Lundvall lämnar klubben efter tre säsonger för spel i det Schweiziska laget Genève Volley. Diana har varit tydlig med sitt mål att komma ut och spela i Europa och även om vi gärna ser henne i Örebrotröjan igen i framtiden så hoppas vi på en lång och framgångsrik karriär i utlandet.

Så här säger coach Svante om beskedet att Diana lämnar:

Otroligt roligt för Diana, Diana har tränat hårt under en långtid för att få denna chansen. Diana är redo för nästa steg och jag tror att detta kommer att vara en perfekt klubb för henne en förhoppningsvis lång och utmanande proffskarriär.

Självklart blir det svårt att ersätta Diana men vi har hungriga spelare kvar i truppen som nu ser att om man lägger ned det jobbet som behövs för att nå Europa så är förutsättningarna i Örebro mycket bra för att komma vidare i sin utveckling och karriär.

Ordförande Olle Anfelt var också tidig med att kommentera beskedet:

Diana är klar med sin sjukgymnastutbildning och har hela tiden varit tydlig med att hon vill ut och spela i Europa när hon tagit sin examen. Vi tycker det är jättekul att Diana får chansen att spela på heltid och önskar henne stort lycka till. Vi hoppas förstås att få se Diana i Örebrotröjan igen någon gång i framtiden.

Vi önskar Diana lycka till i Genève Volley och hoppas våra vägar korsas igen!

En längre intervju med Diana kommer i veckan.

Bild: Klubben

/ Klubben