Landslaget har nu etablerat sig i Örebro och nu förbereds även Idrottshuset för den kommande matchen. Idag fortsätter vi vår intervjuserie med våra landslagsspelare när vi träffar Diana Lundvall för några frågor.

–     Hej Diana! Det var landskamper innan, under och efter elitseriesäsongen. Det har blivit väldigt mycket med landslaget sen förra sommaren. Är det en vanlig dag på jobbet att ta på sig Sverigetröjan nu eller är det fortfarande lika stort som första gången?

Med tanke på att man aldrig har en given plats i landslaget så skulle jag säga att det känns lika stort som första gången, iallafall när det kommer till landskamper. Jag ryser fortfarande varje gång den svenska nationalsången spelas under line-up, då känner man sig riktigt stolt för att representera Sverige.
 –   Första gången för er i European Golden League. Det är en tuff grupp ni hamnat i. Har ni några mål uppsatta?
Än så länge har vi inte pratat så mycket mål. Vi har en ny coach med nya idéer och spelsystem. Prio handlar om att hitta det spelet han vill att vi ska spela innan vi tänker för mycket kring resultat.
–   Hur tycker du den gångna säsongen har varit?
Den har varit intensiv och utvecklande. Känns knappt som att jag slutat säsongen utan bara kört vidare, haha. Självklart tråkigt att vi inte kunde nå hela vägen till guldet men vi tog oss ett steg närmre denna säsong till skillnad från förra säsongen. Jag blickar framåt inför säsongen 19/20!
 –   Är det någon i landslaget som har ett bra partytrick?
Kapten Jonna (Wasserfaller) är faktiskt riktigt bra på ”masken”!
European Golden League
Sverige – Tjeckien
Lördag 25 maj kl 17:00
Idrottshuset, Örebro
/Klubben
Bild: Daniel Lubner