Efter ett par stabila segrar på hemmaplan är det nu en dubbelhelg som står för dörren, tuffaste tänk bara motstånd blir det direkt på lördagen mot Ängelholm som ligger placeringen förre Örebro i tabellen och det ser ut som att det kan bli en riktig batalj. Efter EVS matchen så åker Örebro vidare till Gislaved för match på söndagen, Gislaved gjorde en toppen insats för ett par helger sedan där de pressade EVS till fem set och räkna med att Gislaved även vill press Örebro till max. Vi fick en pratstund med tränaren Jonas Svantesson och fick förutsättningarna och tankarna inför denna dubbelhelg.

Tuff dubbelhelg med EVS på lördagen och ett Gislaved med nyvunnet självförtroende på söndagen, hur har det sett ut i veckan efter segern mot Lund?
Vi tog måndag ledigt, vi har haft en lite tyngre träningsperiod nu när GP blev inställt så laget behövde lite återhämtning. Vi som alla andra lag har haft lite sjukdomar men jag hoppas och tror att vi kommer att hinna få tillbaka alla till helgen.
Hur går tankarna inför helgen?
Som du sa innan tuff helg där det gäller att vi tar en sak i taget, vi måste fokusera och förbereda oss på första matchen mot EVS och inte fundera på söndagen den får vi ta efter EVS matchen.
Okej, so first thing first, hur måste Örebro spela för att vinna i Ängelholm?
Det kommer att bli stentufft, det är två jämna lag och båda lagen vill nå den åtråvärda andra platsen så inget lag kommer att ge sig. Vi måste upp på en hög nivå under lite längre stunder än vad vi har gjort tidigare och inte bjuda på för många enkla poäng, då kommer EVS vara där snabbt och utnyttja situationen. Tror att det blir viktigt att vi fokuserar på vår uppgift och vad vi ska utföra, fast såklart med ett par enkla riktlinjer i vår taktik men fullt fokus på vår insats. Initiativet i matchen kommer att gå fram och tillbaka så det gäller att man kan klara av att hantera det och jobba hårt för att få tillbaka initiativet eller jobba hårt för att behålla det så länge som möjligt.
Är det några spelmoment som kommer att bli viktigare än något annat?
Självklart och som vanligt så är serve och servemottagningsspelet väldigt viktigt, det kan ge lite enklare poäng i side out spelet och det ger alltid trygghet och självförtroende. Men jag tror också att de som vågar i anfallet kommer att ha en stor fördel, lagen måste ta sina poäng så det gäller att hitta ett väg vinnande spel i anfallet.
Följ bortamatcherna på volleytv.se
Engelholm – Örebro, Lördag 12/2 kl 15:00
Gislaved – Örebro, Söndag 13/2 kl 14:00
/ Klubben