Ännu en dubbelhelg för tjejerna i södra Sverige, första mötet på lördagen är mot de fyrfaldiga och orubbliga svenska mästarna Engelholm. Engelholm har varit omutbara de senaste fyra säsongerna och hålls som de stora favoriterna även i år.  EVS verkar ha hittat rätt även denna säsongen och slog de tilltänkta utmanarna Hylte/Halmstad förra helgen med klara 3-0 på hemmaplan.
– En mycket imponerande seger med bra och stabilt spel från EVS sida och tunga anfall från deras två utländskor Sofie Carpentier och Mary-Kate Marshall, men jag tyckte också att deras libero Klara Andersson såg riktig stabil ut och är väldigt delaktig i EVS grundspel i servemottagning och försvar, säger ÖV tränaren Jonas Svantesson.
Hur ska ni bära er åt för att kunna rubba EVS nu på lördag?
– Framförallt att ha en förståelse för att det inte är nu på lördag säsongen avgörs, vi måste fortsätta vårt jobb även fast vi möter Sveriges bästa lag. Samma sak gäller i denna match som i de fyra första, prestation före resultat!
Vi vann senaste hemmamatchen mot Linköping med 3-0 men vi var inte jättenöjda med vår prestation, den ledde oss inte framåt i vår utveckling.
Kan vi göra en bättre prestation och en prestation i närheten av vårt max för tillfället så ska vi vara väldigt nöjda med det och sen om resultatet är positivt eller negativt får vi inte värdera högre än prestationen. Vi ska vara som bäst när slutspelet drar igång och detta blir ett mycket bra test för oss om vart vi står någonstans och framförallt vart vi ska och behöver jobba på den närmsta tiden, avslutar tränare Svantesson.
På söndag fortsätter resan ner till Svedala, laget stannar i Helsingborg från lördag till söndag men det hinns inte med någon ”tura” över sundet till Helsingör när Svedala har satt en mycket tidig matchtid till 12.00.

Svedala hade en tuff helg förra helgen med två 3-0 förluster mot Lindesberg och RIG Falköping, det var nog inte planen när de lämnade Svedala så de  lär vara taggade till tänderna för att bryta det mönstret och komma upp på vinnarspåret igen. Svedala är alltid tuffa i sin hemmahall och det gäller att Örebro tjejerna hinner släppa lördagens match helt både mentalt och fysiskt för att kunna ladda och prestera ännu en gång inom ca 19 timmar.

Engelhom VS – Örebro Volley lördag den 20 oktober 15.00 kungsgårdshallen Ängelholm

Svedala Volley – Örebro Volley söndag den 21 oktober 12.00 Aggarpshallen, Svedalas nya hemmaborg
Nästa hemmamatch i Idrottshuset:
Örebro – Gislaved
30 oktober kl 19:00
/ Coach Svante
Bild: Joakim Hjortsberg, Frilandsfotograferna