En stark start även fast RIG pressade oss i servemottagningen så lyckades vi rotera laget och spelade ett mycket bra transition spel där vi satte RIGs servemottagning under hög press och setet kunde rinna iväg och vinnas ganska komfortabelt, kanske lite för komfortabelt? RIG kom tillbaka starkt och skakade om Örebro rejält, vi har fått en pratstund med tränaren Jonas Svantesson.

Dubbelhelg med resultatet 6 poäng och 6-1 i set efter ett lite längre matchuppehåll. Först ut, 3-1 mot RIG, vad döljer sig bakom siffrorna?

Oj, stor fråga med många svar, som du säger så vann vi första set ganska enkelt men det kändes att vi var lite ringrostiga men vi servade otroligt bra och RIG fick svårt att döda sina anfall. Men det kändes som att vi inte riktigt var inne i matchen för vi fick många poäng av RIG. RIG fortsätter att pressa oss med sin serve och får lite mer utdelning samtidigt som de börjar få vinna lite för mycket i anfallet gjorde att vi kom in i en period där vår prestation inte är tillräckligt bra medans RIGs prestation förtjänar en setvinst. Vi får en knäpp på näsan i andra set och vi reagerar på rätt sätt till de två andra seten, vi höjer arbetsinsatsen som medföljer att vår prestationsnivå också höjs. Med det så får RIG inte lika många anfallspoäng och vi kontrollerar matchen efter det, det känns aldrig oroligt men RIG gör en bra insats och det märktes att vi inte har spelat match på ett tag, vi är inte nöjda med prestationen men det var otroligt skönt att få spela match igen och ser fram emot match igen mot Värnamo.

Dagens match mot Värnamo ännu en seger, 3-0 denna gång. Vad tycker coach om dagens match?

Vi fick en otrolig start och skapade en tung serve press som gjorde att Värnamo inte kom till bra lägen i sitt anfall och vi gav dem inte chansen att vinna poäng på dropp eller lite svagare anfall. Värnamo fick kämpa för varje poäng och vi växte samtidigt som vi kunde hålla fokuset på en hög nivå även fast siffrorna blev lite stora i både första och andra set. Vi var inte riktigt nöjda med insatsen mot RIG Falköping men hela laget visade att de var rejält sugna på att spela och prestera bättre idag mot Värnamo och jag är väldigt nöjd med dagens prestation och att vi behöll trycket på Värnamo.

Vad säger du då om helgen i stort?

Väldigt skönt att spela matcher, laget har varit lite frustrerade när vi inte får utlopp i form av match utan bara tränat, sen lyser match ovanan igenom speciellt i lördagsmatchen men jag tycker att vi tar oss igenom helgen med många bra saker att ta med oss samtidigt som att vi ser och känner att vi har en bit kvar till där vi var innan. Det är en bra vecka vi har framför oss med lite material från två matcher som vi kan luta oss mot och två roliga matcher mot nykomlingarna IKSU från Umeå.

Som Svante säger blir det nu en back-to-back helg mot IKSU. På lördag kl 14:00 spelar vi i Umeå och på söndag kl 14:00 spelar vi i Idrottshuset. Matcherna ser ni live på volleytv.se

Bild: Niklas, Pressbilden

/ Klubben