En tuff helg står för dörren för Örebro Volley, dubbla matcher mot serie 5an Sollentuna och serie 6an Göteborg. Sollentuna har klättrat i tabellen efter juluppehållet medans Göteborg har tagit motsatt väg. Örebro mötte Sollentuna i premiären som var för 4 månader sedan, det blev en riktig holmgång där Örebro tillslut kunde knyta till säcken med en 3-2 vinst. Vi har den färska och otroligt spännande GP semifinalen i minnet mot Göteborg som också gick till 5 set och denna gång också Örebro stod som segrare, men vi kan gissa att  Göteborg kommer vara riktigt sugna på revansch. Då förstår vi att Örebro står för en stor utmaning i helgens som kommer. Vi fick en pratstund med tränaren Jonas Svantesson.
Ni har en dubbel helg framför er hur förbereder ni er för den?
En riktigt utmanande och tuff helg mot två lag som kommer att utmana oss och pressa oss till det yttersta, precis som vi vill att det ska vara. Vi har inlett veckan lite tuffare och sen så släpper vi upp kvantiteten och det blir mer kvalitativ träning men med ganska hög intensitet under kortare tid.
Vad tror du då om utgången i helgen?
Framförallt måste vi ta Sollentuna matchen först, all energi, kraft och fokus ska riktas mot den matchen och inte tänka för många steg framåt. Sen gäller det att vi håller i vårt spel och vår gameplan, självklart kommer vi att göra små taktiska drag men i båda matcherna så kommer vår prestation styra om vi kommer att ge oss själva chansen att vinna. Vår serve och vårt anfallsspel kommer att vara avgörande delar i helgen, kan vi sätta press på våra motståndare i de två momenten så skapar vi oss chanser att vinna set och matcher. Kan vi samtidigt hålla motståndarnas poängproduktion nere till att de bara får vinna poäng på bra handlingar och inte låta dem vinna poäng på för många sätt så är mycket vunnet.
Örebro – Sollentuna
Lördag 18/2 kl 15:00 i Idrottshuset – Matchvärd: Wani Energi
Göteborg – Örebro
Söndag 19/2 kl 15:00 i Göteborg
Se båda matcherna live på volleytv.se
/ Klubben