Efter ett litet uppehåll i seriespelet så drar det igång igen, halva truppen var nere förra helgen i Lund och spelade hem U23 SM-guldet medan den andra halvan var hemma och tränade hela helgen. RIG Falköping står för motståndet på lördagen sedan åker tjejerna vidare ned till Halmstad för ett hett möte med Hylte/Halmstad med mycket Örebroanknytning i årets trupp, de två spikerna Jona Vigfusdottir, Whitney Turner och också liberon Emmy Andersson och passaren Tilda Hellgren, den kvartetten kommer nog att vara lite extra laddade inför dagens match.

Vi pratar med tränaren Jonas Svantesson inför helgens utmaningar. Två veckors uppehåll från matcher för halva truppen och en mastig helg för den andra halvan hur har ni förberett inför den här helgen?
– En fantastisk bra insats och den första titeln för Örebro Volley på 11 år, riktigt kul att tjejerna kunde ro hem titeln. Vi som var kvar här hemma körde boll hela helgen för att inte tappa känslan och samtidigt få många touch och mycket individuell feedback, känslan när vi började veckan var att vi var riktigt hungriga och även fast alla inte har spelat matcher så började vi på en bra nivå direkt.
Två tuffa bortamatcher i helgen, hur ser du på dessa?
– Vi förväntar oss och förbereder oss på att bägge matcherna kommer att kräva vårt absoluta max och att båda lagen vi möter kommer att vara väldigt taggade för att möta oss. Det finns många beröringspunkter mellan lagen som gör att det nog taggas lite extra i lagen och som ger en extra krydda till matcherna. Jona, Whitney, Emmy och Tilda som har ett förflutet i Örebro och är det någon match de vill vinna i år så är det nog denna. Sen har vi ju tre spelare som gick på RIG förra året som har starka band till RIG såklart och de spelarna som står på andra sidan, så lite samma scenario där, tror att om RIG fick välja en match de vill vinna i år så är det nog denna, plus att jag hörde att det var föräldramöte så läktaren kommer att vara full av föräldrar och tjejerna i RIG kommer att vara sugna på att göra sitt absolut yttersta.
Som du säger så blir det nog tufft, vad vill du se i spelet denna helg?
– Att vi fortsätter att jobba hårt på vårt spel och vårt grundspel, det var ett tag sedan vi spelade och det är ju det vi helst vill göra, så hårt jobb och mycket passion för att få spelet att stämma är också ingredienser som skulle vara bra om de finns där direkt från början,
Är det något moment i spelet som kommer att vara extra viktigt i helgen?
– Alla, hahahaha. Nej men vår servemottagning kommer ju såklart vara väldigt viktig som vanligt men sen att vi tar hand om de lite enklare situationerna på ett bra sätt så att vi kan utnyttja motståndarnas kanske inte riktigt 100% insatser och omvandla dessa till att sätta hög press på RIGs och H/Hs spelare så att de hela tiden känner att de måste göra 100% insatser i allt de gör och på det sättet mala ner motståndet och vara en väldigt jobbiga att spel emot.
Hur ser det ut i truppen inför denna helg, har ni alla spelare tillgängliga?
– Alla spelare är tillgängliga, självklart har vi åkt på en runda förkylningar efter U23 för de som var där nere och spelade men jag räknar med att alla kommer att vara tillgängliga för spel.

Den här helgen blir också starten på en tuff novembermånad när vi nu i tre söndagar i rad möter de övriga topp 4 lagen i elitserien.

Nästa helg, 17/11, väntar Sollentuna hemma i Idrottshuset kl 16:00. Matchvärd: Debut

Helgen efter det, 24/11, spelar vi borta mot Engelholm kl 16:00

Bild: Pressbilden
/Klubben