På söndag 16:00 avslutas seriespelet med derby mellan Örebro och Lindesberg.

Lindesberg är redan klara fyror i serien och behöver all tid de kan få för att försöka spela ihop en uppställning som kan ta dem långt i slutspelet. Länskollegorna i norr har haft en tuff säsong skademässigt. Deras utländska nyförvärv har haft maximal otur med skador och trots positiva besked och förhoppningar om att det ska fixa sig så har det blivit bakslag på bakslag. Nu går säsongen med slutspel och uppenbarligen kommer Lindesberg få gå in i detta slutspel med en ganska annorlunda uppställning än vad man tänkte sig när säsongen började.  När man nu tappat styrka på kanterna så har Sara Malmlöv kallats in. Sara, som lagt av ett par gånger, är fortfarande uppenbarligen sugen på att spela och spelade ju slutspelet i Örebro Volley ifjol. Istället är det Lindesbergs båda centrar, Sarah Schmid och Lilly Topic, som får dra ett stort ansvar i nätspelet. Inte minst Lilly Topic gör en strålande säsong och belönades också rättvist i veckan med att bli uttagen i landslagets bruttotrupp.

Örebro har inte samma problem som Lindesberg. Även om det varit en del skavanker och kortare sjukdomar så har Örebro en bredare trupp där man under säsongen lyckats komplettera truppen. Man går in i slutspelet med vissheten att man har just den bredd som kan behövas i ett förhoppningsvis långt slutspel.

Matchen är faktiskt hela seriens sista match. Redan kl 18:00 på söndagen görs slutspelsvalen. Troligen hamnar Örebro trea (krävs en rejäl skräll i slutomgången om Örebro ska kunna passera Engelholm) och då får vi se vilka lag som finns kvar att välja mellan. Coach Brendan har förstås förberett sig och vet vad han vill. Återstår att se om det valet finns kvar när det är dags för honom att välja motståndare.

Innan dess ser vi fram emot en prestigefylld kamp mellan länslagen. Precis som vanligt så vill lagen visa vem som för tillfället är nummer 1 i länet !

Söndag 11 mars 16:00

Örebro – Lindesberg

Idrottshuset

Matchvärd: Folktandvården Region Örebro län

Bild: Ateljé Änggatan

/Klubben