Lagkapten Lufo håller inte igen!

Örebro Volleys lagkapten startade säsongen på liberopositionen. Med Ludovica ”Lufo” Forastieri tillbaka på sin position som servemottagande vänsterspiker så verkar det som hon har bidat sin tid för hennes högerslägga är hetare än någonsin.

Publikfavoriten från Italien kom till Örebro i ett utbyta med Örebro Universitet och lotsades snabbt till Idrottshuset till båda parters stora glädje för snart fem år sedan. Nu är hon tillbaka på sin vänsterkant och är en av elitseriens underskattade spelare. Efter juluppehållet så har hon lämnat över liberoansvaret till Catarina Cooper och har delat speltiden vänsterkanten med Diana Lindbom.

Det har blivit sju matcher med sju segrar när Örebro Volley inte bara kan dra nytta av Lufos baklinjespel. Hennes högerslägga har skapat 45 anfallspoäng på fem matcher i elitserien och hon har 42% vunna bollar vilket är på samma nivå som amerikanskan succérekryteringen under juluppehållet, Kira Thomsen. Dessutom har Örebro Volley tagit många poäng när Lufo är vid servelinjen och hennes välriktade och hårda servar vållar ofta stora problem för motståndarnas servemottagare.

Säsongen 2021-22 var hennes bästa poängmässigt med 166 poäng och inför säsongen 2022-23 såg ut att kunna bli Ludovicas bästa men en knäskada satte stopp för hennes framfart redan under hösten. Det var också anledningen till varför Lufu startade som libero i höstas. Inför säsongen utsågs hon till lagkapten och redan första säsongen som kapten fick hon leda laget till seger i Grand Prix och klubbens första titel sedan 2020.

Örebro Volley ligger på andra plats i elitserien när det är fyra omgångar kvar innan SM-slutspelet startar. Redan på lördag spelar Örebro Volley hemma (ROG Falköping 15:00) och det är Örebropubliken nästa chans att se sin favorit och hon lär inte hålla tillbaka på vare sig känslor eller sin högerslägga.

– Ludovica kommer från Italien och det märks på hennes härliga temperament och hon är gediget skolad i volleybollens ädla konst. Hon mäter 173 cm och det är väl kort i ett internationellt perspektiv, men hennes hopp och teknik och unika spelförståelse gör att hon är effektiv. Lägg till det att hon är en pådrivare och känslomässig ledare och hennes värde för laget kan inte mätas, säger Head Coach Jonas Svantesson.

/Klubben