Örebro har glädjande tilldelats två EM-kvalmatcher i augusti när både herr- och damlandslaget spelar i Idrottshuset.

Just nu är våra seniorlandslag i full gång med Euro League spel, vilket avslutas framåt mitten av juni. Den här landslagsperioden är dock främst en stor förberedelse inför det viktiga EM-kvalet som påbörjas i augusti. EM slutspelet utökas från 16 till 24 lag och nu är det fullt fokus på att kvala in både herr- och damlandslaget till nästa års EM.

För herrarna blir det spel i Örebro lördagen den 18 augusti kl 18:00 mot Grekland. En mycket tuff motståndare för Sverige där vi räknar med en härlig stämning på läktarna med svenska och grekiska fans. Tidigare på dagen har finalerna i svenska Beach Touren spelats på Järntorget och vi räknar med att det är fullt med svenska volleybollfans i Örebro de här dagarna.

På söndagen spelar damlandslaget mot Estland kl 16:00. Ett svenskt landslag som innehåller flera spelare från Örebro och som nu gör en långtidssatsning med utökat landslagsprogram för att ta sig till kommande mästerskap och förhoppningsvis, i en framtid, kanske kunna utmana om en OS-plats. Ett ungt spännande landslag som det redan skrivits en hel del om i vår och som säkerligen många allmänt idrottsintresserade är nyfikna på.

En av de unga spelare som landslagsledningen ser som viktig i denna satsning är KFUM Örebro fostrade Linda Andersson,20, numera spelande i elitserien i Örebro Volley

– Känns självklart väldig kul att förhoppningsvis få representera Sverige på hemmaplan i Idrottshuset. Blir stort, och kul att klubben väljer att arrangera ett så här stort event, säger Linda i en kommentar och fortsätter, förhoppningsvis får fler upp ögonen för volleyboll och vilket intressant landslag vi har på gång.

Det blir en riktig volleybollfest och samlingsplats i Örebro de här dagarna. Torsdag-lördag pågår Swedish Beach Tour och sommarens finalspel på Järntorget i Örebro. Utöver detta och landskamperna kommer det blir ett flertal sidoaktiviteter som konferenser, ungdomsläger och turneringsspel.

Så gott volleybollfolk, boka in 17-19 augusti i Örebro och avsluta sommarlovet med en riktig volleybollfest!

Mycket mer information om helgen kommer ni kunna läsa om här på hemsidan efterhand.

Bilder: Daniel Lubner

/klubben