Vi hade nog alla till mans förberett oss på en tuff fight uppe i Lindesberg Arena, förutom ett par sekvenser i första och tredje set så kunde Linde aldrig hota ett tight Örebro som gjorde vad som krävdes. Lindesberg fick klara sig utan sin duktiga Croatiska center Visnja Juric och det påverkar så klart deras utgångsläge inför matchen både i anfall och block.

Vad säger då tränaren Jonas Svantesson om matchen?

– En okej prestation med några sekvenser av riktigt bra spel men också perioder där vi inte riktigt kommer till vår rätta. Vi får kämpa en hel del i servemottagningen idag och det smittar andra delar i vårt spel som inte behöver bli påverkade, vi måste kunna spela med en liten sämre mottagning och hålla uppe de andra spelmomenten på bra nivå. Vi är på väg men vi har en bit kvar, just nu tränar vi bättre än vad vi har spelat de senaste matcherna och det är positivt, det kommer att visa sig i match när som helst om vi fortsätter träna som vi gör. Tjejerna vill så himla mycket under matcher så ibland kan det bli att vi överarbetar situationer och stressar upp oss när vi gör nått misstag, men som sagt vi kommer att komma dit vi vill om vi fortsätter jobba och tror på det vi gör.

Sofie Sjöberg fick välförtjänt pris som bäste spelare men vi kan återigen konstatera att Örebro har många som tar poäng igen, Carly 12p, Victoria12p och Linda 10p.

Nästa hemmamatch i Idrottshuset:
Örebro – Engelholm

Lördag 15 december kl 13:00

FRI ENTRÈ

 

/Coach Svante

Bild: Joakim Hjortsberg, Frilansfotograferna