Örebro förlorade en stenhård seriefinal mot Engelholm med minsta möjliga marginal. Matchen slutade 2-3 (25-18, 23-25, 15-25, 25-22, 19-21) efter 2,5 timme.

 

 

Det var två tända och säkert också nyfikna lag som inledde matchen. Nyfikna på var man står i förhållande till varandra. Första mötet lagen emellan den här säsongen, både med klara ambitioner att vara i toppen.

 

Örebro inledde  starkt och hade ett par bollars ledning under större delen av setet. Klart bästa setet av Örebro hittills under säsongen och klara 25-18.

 

Efter en tuff inledning för Engelholm kommer matchens anfallsgigant igång mer och mer. Kaleigh Nelson gör 10 anfallspoäng i andra set och setet ser ut att gå till Engelholm. Inte minst sedan Jona Vigfusdottir tvingats bryta matchen pga en misstänkt knäskada i inledningen av andra set. Men Örebro ger sig inte och är ikapp vid tjugo och lagen följs åt till 23-23 men det blir Engelholm som drar längsta strået och kvitterar till 1-1 efter 23-25.

 

Tredje set domineras helt av Engelholm som nu också får igång sin andra dominerande anfallsspelare Tess Roundtree. Setet klart till EVS, 15-25. I det här läget var det nog många som började räkna bort hemmalaget. Örebro ändrade dock lite i sin uppställning inför fjärde set och kom ut lite bättre efter att ha fått anpassa sig till att Jona inte kunde fortsätta matchen.

Efter en jämn inledning började det dock se ut som att Engelholm skulle ta hem matchen vid 13-17. Örebro spelade dock utan misstag och fick bra utdelning på stabilt servande och försvarsspel. Engelholm gör hela 10 misstag i setet, väldigt ovanligt, och Örebro kan vända underläget till seger med 25-22 efter ett härligt singelblock av Diana Lundvall. Kvitterat 2-2.

 

Femte set blir så dramatiskt som man kan önska sig. Lagen följs åt, även om det är Engelholm som är i förarsätet, och har 11-13 och också 13-14 och därmed sin första matchboll. Innan setet och matchen är över har Örebro därefter haft två matchbollar och Engelholm avgör via Kaleigh på sin sjätte matchboll, 19-21 och tar hem matchen.

 

Örebro gör en starkt insats och har matchboll nummer två uppe för avgörande i en lång spännande bollduell som EVS räddar gång på gång och lyckas vända och vinna bollen och senare matchen. Stark av Örebro att komma tillbaka mentalt när Jona skadar sig. I framlinjen var Linda Anderssons blockeringsspel en fröjd och hela åtta rena blockeringspoäng av henne säger en del om hennes insats. En insats som belönades med pris som bästa hemmaspelare. I Engelholm kretsar väldigt mycket runt Kaleigh Nelson, hela 38 poäng, och Tess Roundtree.

 

Lagen spelar väldigt olika anfallsspel där Engelholm med en riktigt stark högerspelare i Kaleigh vinner ”högermatchen” med 38-12. Örebro har ett bredare anfallsspel och centerspelet, som nästan helt uteblir i EVS, vinns av Örebros Freja Moren och Linda med hela 26-1 !!!

 

Ingen tvekan om att det var två topplag som möttes i en match helt i publikens smak. Många glada kommentarer efteråt även om det känns lite surt att Örebro inte lyckades knipa matchen när man hade läge…

 

Nästa hemmamatch

Lördag 11 november 17:00

Örebro – Gislaved

 

/Klubben

Bild: Anders Olofsson, ÖrebroGuiden