Sollentuna hade satsat extra på helgens matcher med sponsormöten och ett mycket lyckat arrangemang runt matchen med Jonas Lidberg som DJ och Lucas Lötbom bakom mikrofonen som skapade en härlig stämning i hallen och det gav extra energi till alla inblandade.

Örebro startade som tidigare matcher mycket starkt, fick en liten svacka i andra men lyfte spelet och kunde kontroller matchen till slutet och tre nollan var ett faktum.
Vi tar som vanligt ett snack med tränaren Jonas Svantesson, vad säger du om inramningen av matchen?
– Sollentuna har jobbat hårt för denna match och det var bra med publik både på herrarnas match innan och på våran match. Tycker Jonas och Lucas gjorde ett bra jobb med att engagera publiken och pumpade upp stämningen, det finns nog ingen spelare som inte tycker om att spela när stämningen är så här.
Vad säger du om matchen?
– Som du säger så startade vi matchen väldigt bra och aggressivt med ett bra servetryck som skapar problem för Sollentunas passare Fanny Andersson och hennes anfallare. Vi lyckas spela ett bra block/defense spel där vi kommer tillbaka till anfall väldigt många gånger efter Sollentunas sideout försök och vi tar tillvara på dessa lägen på ett föredömligt sätt och det gör att siffrorna blir lite större än normalt mot Sollentuna.
– Det gick nog lite för lätt i första set och vi tappar lite fokus framförallt i serven där vi gör några misstag direkt från början och då tappar vi trycket för vi vågar inte pressa serven lika mycket som i första set och Sollentuna kommer in i matchen. Ifrån mitten av andra set så tycker jag att vi hittar tillbaka till ett okej spel och det känns som att vi kontrollerar händelserna under sista halvan av matchen.
Vad tar ni med er från denna match?
– Så klart vinsten, Sollentuna på bortaplan är alltid tufft men jag tycker att vi gör det riktigt bra från början men får en liten svacka men vänder det momentumet ganska snabbt och tar tag i matchen och kontrollerar händelserna. Vi spelar lite varannan bolls volleyboll stundtals och då menar jag att vi spelar riktigt bra i en boll för att sedan göra en sämre insats i nästa, det blir lite för mycket berg och dalbanna emellanåt och det gör att vi blir lite frustrerade för att vi känner både individuellt och i laget att vi har ett större spel i oss och vi vill få ut det varje gång vi går in på plan. Vi har blivit mycket bättre på att hantera dessa situationer, men vi har en liten bit kvar att jobba på.
Nästa hemmamatch:
Örebro – Hylte/Halmstad
Lördag 29 februari kl 16:00
Idrottshuset
Matchvärd: Region Örebro Län, Folktandvården
Bild: Daniel lubner
/Klubben