Det var rejält tryck och en härlig finalstämning i Idrottshuset inför nästa 800 åskådare när Örebro pressade Hylte Halmstad. Tyvärr för Örebros del räckte det inte riktigt hela vägen utan det blev förlust (1-3) efter en jämn och stundtals riktigt välspelad match mellan årets båda topplag i elitserien.

En spelare som var i toppform i finalen på hemmaplan var årets libero Sofie Sjöberg. Vi fick en pratstund med henne efter matchen.

Först, grattis till årets libero-utnämningen, kommentar!

Tack så hemskt mycket! Det är en ära att ta emot priset och är väldigt tacksam att mina kollegor, om man får kalla dem det, i ligan röstat på mig.

Och även rättvist utnämnd till MVP i SM-finalen för Örebro, vad säger du om matchen och din egen insats?

 Tack igen! Jag tycker vi visar en bättre attityd i final nr 2, vi spelar otroligt i perioder det gäller bara att orka hålla den nivån. Tjejerna gör en grym insats och det är små marginaler som gör att det inte går vägen för oss tycker jag. Jag personligen gör en bra insats men känner att jag har mer att ge, nöjd kommer jag nog aldrig bli.

Ni var betydligt närmare idag än i första finalen. 0-2 är tufft läge, hur ska ni lyckas vända på detta och göra en historisk vändning?

Det gäller att hålla huvudet kallt och lita på våra skills. Släppa tankar på vad som har skett eller kan komma att ske. Att vara här och nu, jobba en boll i taget och ge 100% i allt vi gör. Jag vet att vi kan, så nu gäller det bara köra. Jag tror på oss!

En härlig inställning att ta med ner till Halmstad på söndag. Vi passade även på att prata med tränare Jonas Svantesson efter matchen.

Jämn och spännande match men knapp förlust, kommentar?

Det var nära, ett par bollar i första set och fjärde set som inte riktigt går vår väg, men hög klass på det spelet i långa stunder.

Sett till första finalen var ju detta ett stort steg framåt, vad är du mest nöjd med den här kvällen?

Att vi har hittat in i matchtempot och möter HH på det sättet som vi måste för att ge oss själva chansen att vinna.

Har du hunnit kika på statistiken efter matchen och vad säger den dig i så fall?

Vi är väldigt jämna i alla momenten, vi tappar lite servetryck under tredje och fjärde det gör att HH får lite bättre anfallslägen och lite lättare att göra side-out.

0-2 i finalen nu och samtidigt känns det inte omöjligt efter matchen, har du samma känsla att detta går att vända även om det givetvis blir tufft?

Absolut, vi ska vända på detta!  Är det något lag och någon grupp jag någonsin har haft så är detta ett lag som skulle kunna göra detta. Det krävs otroligt mycket utav oss men vi har det i oss.

Nu måste alltså Örebro vinna på söndag nere i Halmstad. Har du Aftonbladets plustjänst så kan du se finalen där. Vinner Halmstad går guldet till dem och Örebro vinner silver. Vid seger för Örebro så blir det en fjärde match i Idrottshuset på onsdag kväll (19:00).

Bild: Niklas Lindahl, Pressbilden

/klubben