Det blev aldrig riktigt spännande i hemmapremiären mot Lund, Örebro kändes som ett nummer för stora och kunde kontrollera matchen från början till start. Vi tog en pratstund med tränaren Jonas Svantesson.

Hemmapremiären slutade med en stabil seger, vad döljer sig bakom resultatet?
– Vi ville starta matchen bättre än vad vi gjorde senast mot Sollentuna och det gör vi med bravur, vår mottagning var riktigt bra från början till slut och det gav oss grunden till en stabil insats och det gav oss också förutsättningarna till att avsluta Lunds serve serier ganska snabbt och aldrig hamna i problem. Vi gör några egna misstag för mycket för att vi ska vara riktigt nöjda med vår prestation men i det stora hela så gör vi mycket bra prestationer i framförallt servemottagning och servespelet som sätter stor press på Lund som aldrig får någon chans att slappna av.
Två raka segrar i serieupptakten och nu väntar två tuffa helger i rad med Hylte/Halmstad på bortaplan och Engelholm här hemma den 17 oktober, vad är dina förväntningar på dessa två matcher och veckor?
– Det ska bli himla kul att få dessa två veckor och mäta oss mot de två bästa lagen i serien, vi ska veta att dessa två matcher inte kommer att avgöra denna säsong, hur än resultatet slutar så ska vi titta på vad vi ska utveckla och lära oss vad i vårt spel som funkar och vad som måste bli bättre. Säsongen är lång så vi måste fokusera på processen och ta lärdomar från dessa matcher för att utveckla vårt spel och inte påverkas av resultatet, självklart vill vi vinna det är därför vi håller på med detta men vi måste fokusera på det vi kan kontrollera och det är vårt eget spel och våra egna handlingar och det kommer att vara det viktigaste under hela säsongen även i dessa två matcher.
Nästa helg bär det alltså av till Hylte för match mot guldfavoriten Hylte/Halmstad. Matchen ses live här http://svbf-web.dataproject.com/MainStreaming.aspx

Bild: Daniel Lubner

/Klubben