Svedala kom till start utan sina två utländska proffs och ställde ett mycket ungt och orutinerat lag på planen, Örebro visade ingen nåd utan tog tag i matchen direkt och släppte aldrig in Svedala in i matchen.

Vad säger du om matchen frågar vi tränaren Jonas Svantesson.
– Svedala kommer inte till start med sina bästa spelare och då blir skillnaden för stor mellan de båda lagen. Är dock nöjd med tjejernas inställning att verkligen gå för det och vilja producera poäng, det kan vara ruggigt svårt att möta ett på pappret lite sämre lag men idag visar vi professionalism och fokuserar enbart på det vi ska göra. Det gör att vi kan ta med oss nått från denna matchen också. Alla fick spela nästan lika mycket idag och alla visade rätt inställning, attityd och lust att spela, det är riktigt roligt att se.
Vi har alltid saker att jobba på inför varje match oavsett motståndare och när man kan börja förstå det och ta tillvara på alla matcher att förbereda sig på samma sätt så blir det lättare när man verkligen står där och det behövs som mest.
Var det något ni gjorde extra bra på plan idag?
– Vi tog hand om alla ”lätta” bollar och omvandla dem till anfall. Vi behåll fokus även fast vi i mitten av andra set byte ut så gått som hela sexan i etapper, det är inte alltid så lätt när fler spelare kommer in från bänken.
Det är en bred trupp i år och nu är det andra matchen i rad som du byter runt med hela laget. Någon speciell anledning?
– Vi har bytt ganska mycket inte bara de två senaste, som du säger så har vi en bra bredd i truppen och jag tror att vi kommer att nå bäst resultat i år om vi lyckas med att få fler spelare delaktiga och kunna bryta mönster i matcherna med spelarbyten. Vi spelar väldigt mycket på träningarna och där mixar vi lagen väldigt ofta och kör inte så mycket A6 mot B6 och jag tycker att det har gett väldigt bra respons på årets lag.
Är det något vi kommer kunna se mer av?
– Det beror helt på vad som händer under matcherna och vilka förändringar vi kan eller vill göra.
Nästa match:
Örebro – Gislaved
Lördag 8/2 kl 16:00
Idrottshuset
Matchvärd: Alexborg