Så ska då SM-finalerna till att avgöras, det börjar nere i Ängelholm imorgon (måndag) 16.00 och fortsätter onsdag i Örebro klockan 19.00. Finalerna spelas i bästa av fem matcher så Örebro måste vinna en match på bortaplan, EVS har varit väldigt starka på sin hemmaplan i många år så det är en tuff uppgift Örebrotjejerna har framför sig.

Nu börjar finalen, hur känns det i laget, frågar vi lagkaptenen Josephine Tegenfalk?
– Det känns jättetaggat och vi är redo för denna holmgång, vi känner oss redo för att göra säsongens bästa prestationer och får vi chansen så kommer vi att ta den.
EVS har gått starkt genom hela säsongen och bara förlorat en match, hur är det att möta en sådan motståndare, Diana Lundvall?
– Skitkul, vi har absolut inget att förlora alltid roligt att spela mot bra lag där vi vet att det kommer att bli bra volleyboll och så kommer det att bli i SM-fianlen.
Vad är viktigt att tänka på när vi möter EVS?
– Våga och spela vårt spel, säger Diana, Diana och Josephine börjar direkt att resonera och kommer framtill att vi måste fortsätta lita på den processen vi har jobbat med, vi har inte gjort våra bästa matcher ännu och kan vi fortsätta lita på vårt spel och det spelet som har tagit oss till final att det spelet  också kommer att hålla i finalen.
Vilka spelmoment kommer då att bli viktiga för att kunna rubba EVS?
– Vara mentalt inställda på att det kommer att bli tuffa matcher och att deras två stjärnspikers Sophie Carpentier och M-K Marshall kommer att avgöra många poäng och inte bli frustrerade. Det gäller att vi kan hantera deras kvaliteter men samtidigt våga press dem i vårt block/försvarsspel så att de måste göra 100% insatser hela tiden för att vinna poäng och när de går ner lite i procent så måste vi vara tuffa och ta tillfället i akt att vinna poängen, säger tränaren Jonas Svantesson och fortsätter, sen kommer det ju att bli otroligt viktigt att förstå att vi kan bara påverka våra prestationer och gör dem så bra som möjligt under så lång tid som möjligt.
Vad tror du då om utgången av finalserien?
– Jag förväntar mig att vi kommer att kriga för varje poäng, från första bollen till sista precis som vi har gjort under hela säsongen, EVS är otroligt bra och M-K och Sophie är två riktigt bra spikers som kommer att bli väldigt svåra att hantera, vi är beredda på att EVS också kommer att kriga varje boll i hela finalserien. EVS har vunnit fyra SM-guld i rad och jag tror inte att detta lag vill bli det laget som avbryter den fina sviten, men det är en otrolig press de har på sig och den är lätt att hantera om det går bra, men vad händer om det inte går bra? säger tränare Svante.
Första finalen i Idrottshuset spelas onsdag 24/4 kl 19:00. Matchvärd är Närkefrakt
Text: Coach Svante
Bild: Joakim Hjortsberg, Frilansfotograferna