Ordet seriefinal har nog använts slarvigt många gånger mitt i serielunken. Men denna gång är det en äkta seriefinal i elitseriens sista omgång med en förstaplats i elitserien på spel. Detta i Idrottshuset med Hylte/Halmstad på andra sidan nätet.

Volleybollsäsongen 2004/05 så vann Örebro Volley senast elitserien och laget var inte med i förhandstipsen inför årets säsong, utan istället pratades som vanligt om regerande mästarinnorna Engelholm och stjärnspäckade Hylte/Halmstad. Gästerna har faktiskt inte förlorat i elitserien sedan lagen möttes i Halmstad i början av elitserien.

Inför denna avgörande match så är det faktiskt Hylte/Halmstad som jagar dubbla revanscher då Örebro Volley vann i höstens tidigare möte, men också mirakulöst vände 0-2 i Grand Prix till 3-2 seger så det behövs inte mycket fantasi för att förstå att det kommer att vara mycket känslor i dagens drabbning.

Hylte/Halmstad har det klart mest namnstarka laget i elitserien. De har den största truppen med många kompetenta spelare att byta med. PÅ högerkanten samsas brasilianska poängmaskinen Caroline Perotto med turkiska stjärnan Melissa Kulorbasi. Lagets ryggrad är den samma som i Sveriges framgångsrika damlandslag med passaren Vilma Julevik och liberon Emmy Andersson. Så det var länge sedan det var så stjärntätt i Idrottshuset som denna söndag.

Örebro Volley kommer från en lång rad segrar och med amerikanskan Kira Thomsen så har laget höjts till en ny nivå. Hennes anfall och baklinjespel har gett en intakt segersvit under 2024. Förutsättningarna är enkla. Örebro Volley behöver vinna med 3-0 eller 3-1 för att vinna elitserien. Efter söndagens sista omgång så blir det klart vilka lag som möts i kvartsfinal så nästa fina karamell för Örebropubliken kommer inom kort då slutspelet startar redan kommande vecka.

Det skall bli en härlig utmaning att få spela en äkta seriefinal med mycket publik på plats. Vi har tränat bra under veckan och känner oss mer än redo för denna utmaning. Block- och försvarsspelet blir otroligt viktigt för båda lagen då vi bådar förfogar över duktiga passare och anfallare, säger Head Coach Jonas Svantesson.

/Klubben