Örebro var det stabilare laget i derbyt mot Lindesberg och kunde ta hem alla tre poängen efter 3-0 (25-22, 25-20, 25-21).

Säsongens första derby mot Lindesberg blev kanske inte fullt så spännande som vi trodde inför matchen. Båda lagen är inne i en period där man försöker hitta hur man på bästa sätt ska kunna nyttja det spelarmaterial man har till förfogande. Örebro ändrade om en del i uppställningen efter senaste matchen mot Hylte/Halmstad och Lindesberg har plockat in Sara Malmlöv lite hastigt för att försöka få lite stabilitet i sitt spel. Båda lagen gör en hel del misstag i matchen men varvar det med riktigt bra bollar och långa bolldueller. De dryga 400 på läktaren får se en match som varierar i kvalitet.

Lindesberg öppnar med sju raka poäng och Örebro verkade inte riktigt med. Med den tunga starten så blir det uppförsbacken under en stor del av setet. Örebro är i underläge med 4-11 och 10-17 och setet ser ut att gå till Lindesberg. Örebro får dock lite bättre servetryck i mitten av setet och är ikapp vid 18-18. Därifrån är sedan Örebro det bättre laget i setet och drar stadigt ifrån till setseger 25-22.

Andra set påminner lite om första. Efter en jämn start är det Lindesberg som drar ifrån och Örebro är i underläge 8-13 men Örebro vänder med åtta (!) raka poäng till 16-13 och är sedan i ledningen resten av setet och vinner med 25-20.

Tredje set blir matchens jämnaste. Örebro har 4-0 men Lindesberg vänder 9-13. Sedan upprepar sig problemen för  Lindesberg som har en tendens att fastna i någon uppställning och tappa många poäng. Örebro vänder 9-13 till 14-13 och därefter följer lagen varandra poängmässigt innan Örebro i den sista tredjedelen av setet får ett litet övertag som man lyckas förvalta till setseger 25-21 och vinner matchen 3-0.

Segern var viktig för Örebro som studsade tillbaka efter bedrövliga 0-3 i Halmstad förra helgen. Men Örebro har en bit kvar innan man är på den höga stabila nivå som krävs mot topplagen nere i söder. Topparna finns men också dalarna. Coach Brendan valde att inte byta något igår utan låta startuppställningen få chansen att spela hela matchen och på så vis hoppas få ett stabilare spel och få ner de egna misstagen. Segern innebär att Örebro tar ett stort steg mot Grand Prix helgen i Uppsala i mitten av januari.

Laget har nu sin första spelfria helg på länge och en välbehövlig vila. Nästa hemmamatch är mot årets överraskning i elitserien, Linköping. Ett lag med mycket hjärta väl värda att kika på.

Lördag 2 december 14:00

Örebro – Linköping

/klubben

Bild: Daniel Lubner