Helgen började med ett toppmöte mot de regerande svenskamästarna Engelholm och de visade att de inte har några andra ambitioner än att slåss om guldet även i år.

Matchen började med en väldigt lång bollduell och publiken fick direkt en aning om att det skulle nog komma fler av den sorten. Engelholm tog tag i taktpinnen direkt i början av setet och ledde som mest med fem poäng men Örebro stretade emot och när vi närmade oss tjugo poäng så hade favören glidit över till Örebros sida och tillslut kunde Örebro ta hem första setet med minsta möjliga marginal.

De tre resterande seten ser lite likadana ut, Engelholm ligger hela tiden steget förre framförda av Sophie Carpentier Mary-Kate Marshall, Örebro släpper två tre poäng i någon rotation och sen arbetar sig tillbaka men vi får aldrig riktigt kontakt.

Hur ser du på matchen tränare Svantesson?

-En godkänd prestation i den fasen vi är just nu, Engelholm ligger steget förre så här i början och vi måste upp i nivå på visa moment.
Vilka moment menar du?
– Jag tycke vi har en tillräckligt bra serve idag för att vinna matchen men vi är lite efter i vårt spel att komma till aggressivt anfall efter en bra serve, vi skapar lägen men måste bli lite vassare i anfall efter försvar. Vårt block/försvar är också okej vi touchar mycket anfall vi kanske kan ha ett par ned block till speciellt när vi vet var de flesta anfallen kommer. Servemottagning och anfall måste upp ett par nivåer om vi ska kunna rubba Engelholm i framtiden.
PÅ söndagen åkte tjejerna ner till Svedala och fick spela i den nya Aggarpshallen som är något helt annat än den förra hallen de huserade i tidigare, grattis Svedala!
Vi kopplade greppet direkt och det var aldrig någon snack om saken utan vi kunde med Svedalas hjälp vinna med 25-9.

Andra set blev betydligt tuffare och Örebro lyckas tillslut efter mycket upp och ner i spelet vända setet och vinna med 26-24. Tredje set så drar Örebro i från i mitten av setet  från 10-11 till 10-17 i Josephine Tegenfalks serve och efter kontrollerade tjejerna setet utan problem.

Vad tyckte då tränaren Jonas Svantesson om denna matchen?

-Bra start och första setet klart godkänt, Svedala ger oss några lätta poäng men vi tar också hand om det som kommer över till vår sida på ett mycket bra sätt.
Vad hände i andra set efter 25-9 i första?
– Ja du, det som så ofta händer när man vinner enkelt ett set. Man blir lite omedvetet nöjd och den sista fokuseringen fattas, sen hade de två riktigt bra serveserier som ställer till det för oss men vi ska självklart komma ur dessa snabbar än vad vi gör. Efter det blir vi stressade en stund men när vi tillslut kan lugna ner oss och hitta rytmen igen så är det starkt av tjejerna att komma tillbaka, vi ligger trots allt under med 20-12. En kombination av att Svedala säkert trodde att det var klart och vi började känna vittring gjorde att vi kunde vända på setet och avslutningen av setet och resten av matchen är helt okej.
Vad tycker du om helgen i stort?
– Intressant helg där vi kan få ut mycket av vad som kommer att krävas för att vara med i toppen och slåss och vad vi behöver jobba på den närmsta tiden. Nu gäller det att vi går metodiskt fram och inte stressar iväg, vi ligger helt enligt plan och nu gäller hårt jobb, tålamod och ta tillvara på varje tillfälle att utvecklas både individuellt men framförallt som lag. Kul också Sofia Täcktor gör säsongsdebut på plan och gör en stark insats i anfallet med 7 kills  på 13 pass 54% och Jonna Nilsson som går in och vikarierar som center igen och gör 5 kills på 9 pass och 7 poäng totalt från sin centerposition. Fantastiskt viktigt att vi har spelare som kan gå in på andra positioner än sin egen och hjälpa laget när det behövs.
Nästa hemmamatch i Idrottshuset
Örebro – Gislaved
Tisdag 30 oktober
kl 19:00
Matchen i samarbete med Bröstcancerföreningen Hilda i Örebro län – kom på matchen och stöd bröstcancerfonden Rosa Bandet!
/Coach Svante
Bild: Joakim Hjortsberg, Frilansfotograferna