En vinst och en otroligt spännande femsetare summerar den första dubbel helgen på hemmaplan.

Facit från helgen var resultatmässigt helt okej med fyra poäng, lördagens match mot Lund så var det aldrig någon snack om saken utan Örebro gick ut och styrde matchen från start till mål. Det blev stabila 3-0 med setsiffrorna 25-19, 25-11, 25-15.

Vi fick se Carly De Hoog debutera i hemmalaget och hon visade upp direkt att hon kommer att vara till stor nytta för årets upplaga av Örebro.
Tränare Svantesson roterade runt på sina vänsterspikers Diana Lundvall, Victoria Dakin och Iida Murto och alla tre visade upp att Örebro har en bra bredd på vänsterkanten och förhoppningsvis kan vi utnyttja detta och sporra varandra varje träning med en tuff konkurrens som kommer att lyfta laget och individerna.
Centrarna Linda Andersson och Freja Morén gjorde också en riktigt bra match där de tillsammans gjorde 23 poäng varav Linda gjorde 6 serveess. 

På söndagen fick publiken se en riktigt spännande och rafflande femsetare av två för dagen mycket bra spelande topplag. Hylte/Halmstad gick lite kräftgång veckorna innan mötet med Örebro, men vi visste mycket väl att när H/H kommer till Örebro så kommer det att bli en tuff match.

Örebro hade ledningar i både första och andra set men H/H var starkare när det väl kom fram till set sluten. H/H tog ledningen med 2-0 i set men efter 10 minuters pausen som så många gånger förr så fick vi se ett litet momentum skifte och Örebro började få press på H/Hs servemottagning som hade varit nästan prickfri så här långt i matchen. Örebro startade tredje set svagt men lyckades arbeta sig in i setet så tog man en liten ledning och trots att det blev jämnt i slutet så tog Örebro tre raka poäng och reducerade till 1-2. Örebro behöll momentumet in i fjärde set och efter en fantastisk serveserie från Iida Murto så blev det aldrig spännande och Örebro kvitterade till 2-2.

Örebro hade ett litet momentum från fjärde set men det brydde sig inte H/H om, H/H startade setet absolut bäst och skaffade sig en trygg ledning. Örebro visade upp en mycket härlig moral och kunde sakta men säkert knappra sig ikapp och med ett serveess av Linda Andersson så hade Örebro kvitterat till 14-14 och efterföljande bollar blev väldigt dramatiska för publiken. Det blev en del långa bolldueller som blandades av väldigt bra försvarsspel men också lite trevande anfallsspel. H/H låg alltid steget före i poängställningen och Örebro missade ett par servar i slutet som gjorde det svårt att komma förbi och skaffa sig matchboll. Som en väl regisserad film så fick Jona Vigfusdottir den före detta spikern som har spelat i Örebro de senaste åren och gjorde sin första match i den gamla hemmahallen sätta punkt för matchen med en bra spike.
Vad säger då tränaren Jonas Svantesson om den rafflande avslutningen av helgen?
-Puh, det var en tuff holmgång, bästa spelet totalt sett för säsongen från båda lagen tycker jag. Visst kan vi spela bättre i första set men totalt sett över två timmar så tycker jag att det var bra med vissa moment i spelet som kan bli bättre. Fantastiskt lärorikt för oss alla att få den här typen av match och det är detta som kommer att utveckla oss och som vi måste tänka på under alla träningar och matcher vi spelar framöver.
Vilka spelmoment tänker du på som kan bli bättre?
– Vår serve idag är bra med många serveess men vi måste klara av att hålla högpress med mindre miss, några miss färre i viktiga lägen skulle vara behövligt idag. Sen kan vi spela ett mycket bättre block och försvarsspel, vi blir lite heta på gröten i mellan åt och vill vara överallt istället för att vara bra där vi ska, vi kan inte ta allt och det måste vi kunna hantera bättre. Sen måste vi jobba bort några misstag i anfallet med att kunna värdera lägena bättre än vad vi gör nu, men det kommer ju mer vi tränar.
Om vi får en slutsummering av helgen hur skulle det låta?
– Två matcher som kommer att ge oss mycket om vi tar rätt lärdom utav dem, vi pratar hela tiden om att prestation måste gå före resultat, så nu måste vi verkligen tänka så och fortsätta det jobb vi har påbörjat och se till de bra sakerna vi gjorde i helgen och jobba hårt på de saker vi kan förbättra.
Efter den intensiva november halvan med 3 hemmamatcher på 9 dagar så får vi nu vänta dryga 3 veckor till nästa match i Idrottshuset. Då kommer de regerande mästarinnorna Engelholm för det som i dagsläget blir en seriefinal. Tillsammans med Örebro företagen bjuder vi in till en riktigt festlig dag i Idrottshuset! Mer information om vad som utlovas utöver toppvolleyboll kommer i veckan.
Nästa match i Idrottshuset
Örebro – Engelholm
Lördag 15 december kl 13:00
FRI ENTRÈ!
/ Klubben
Bild: Joakim Hjortsberg, Frilansfotograferna