Det blev ytterligare en 3-0 seger nere i Värnamo, vi känner igen Örebro från de senaste omgångarna där tjejerna spelar ett mycket fokuserat spel och laget rullas runt och alla får spela halva matchen var. Vi tar ett snack med tränaren Jonas Svantesson.

Vad säger du om matchen?
– Tjejerna hade gjort bra förberedelser innan och vi kom ut aggressivt och tog tillvara på de chanser som dök upp, vi gav inte bort några enkla poäng så Värnamo hade kunnat komma in i matchen utan vi spelade disciplinerat och aggressivt  med hög press i serven som gjorde det jobbigt för Värnamo att hitta rytmen. Vi byter ut nästan hela laget i mitten av andra set och de som kommer in fortsätter på samma sätt och avslutar setet lika aggressivt som vi började. Efter tio minuters pausen så får vi en liten dipp, vi missar mer serve och då hänger Värnamo med i poängprotokollet. Inget som gör mig orolig för det kommer att hända framöver också, det som glädjer mig är att spelarna på plan tar tag i det och inte tappar allt för mycket så att Värnamo hinner att få för mycket momentum. Tycker att alla som var på plan idag gör det riktigt bra med bra fokus och aggressivitet när det behövs, många småmål i matchen uppfylldes som vi hade kommit överens om innan som är mycket glädjande, bla så tog inte Värnamo ett enda poäng när de servade utan vi gjorde Sideout på första serven varje gång och det är otroligt starkt gjort.
Vi noterar att Diana Lundvall och centrarna Linda Andersson och Jonna Nilsson spelar hela matchen men resten får dela på matchen. Elsa Arrestad spelar ingenting och Iida Murto var inte med, hur är läget där?
– Iidas ryggskott är inte 100% och vi chansar inte i detta läge det är tre veckor kvar till första kvartsfinalen mot H/H och där ska hon vara 100% och i slutspelsform. Elsa fick en liten känning i axeln så jag valde att köra med Linda och Jonna hela matchen, samma sak där inget att oroa sig över men bättre att vara fullt frisk till träningarna i veckan.
Nästa match
Örebro – Hylte/Halmstad
Lördag 29 februari kl 16:00
Idrottshuset
Matchvärd: Region Örebro Län Folktandvården
Bild: Daniel Lubner
/Klubben