Efter lite julledigt så skulle 2020 dras igång med ett hett derby mot Lindesberg. Örebro åkte till Lindesberg med höga förhoppningar om att spela ännu ett spännande derby och vi pratade med coach Jonas Svantesson om förväntningarna.

– Tjejerna hade ledigt från bollträning mellan 20-26 dec men inte helt träningslediga utan de fick allt lyfta lite vikter och köra lite kondition under dessa 6 dagar. Vi hade mycket bra tester precis innan julledigheten och tjejerna är väldigt duktiga på att sköta sin egen träning på ett proffsigt sätt, så det var bara att gnugga igång med bollen igen och vi är redo för att spela match igen. Sen är det ju tre veckor sedan vi spelade match så lite matchrostiga kommer nog båda lagen att vara till en början men jag tror att matchen kommer att utvecklas på ett positivt sätt och att båda lagen kommer att avsluta matchen med sitt bästa spel under matchen.
Det visade sig att 2020 skulle börja lite lättare än vad tränaren Jonas Svantesson hade förutspått, Lindesberg fick möblera om i laget efter sjukdomar och landslagsuppdrag så derbyt tände aldrig riktigt till.

Starten blev lite lättare än vad du trodde, hur ser du på detta några dagar efteråt med första hemmamatch 2020 framför oss, frågar vi tränaren Jonas Svantesson.
–  Linde var tvungna att ändra i truppen efter OS kval deltagande och sjukdomar och det blev lite för stora förändringar för att de skulle klara av att hålla uppe en bra nivå i spelet, vi slappnade aldrig av och därför så gick det lite smidigare än vad vi hade tänkt oss. Men det var skönt att dra på sig matchstassen igen och känna adrenalinet pumpa efter tre veckors uppehåll. Vi gjorde det vi skulle och vi är redo att ta oss an Lund och första hemmamatchen 2020.
Det är inte långt kvar till GP, hur går förberedelserna inför det?
– Som planerat tycker jag, vi har tränat bra under en längre tid och vi har en hemmamatch att fortsätta slipa på detaljerna som kommer att bli viktiga inför semifinalen mot Sollentuna. Det kommer att bli ett tufft GP där Sollentuna har ett stort självförtroende och kommer att pressa oss till det yttersta så det gäller att vi tar tillvara på hemmamatchen och de träningar som är kvar till GPet.
Hela truppen är ju inte på plats, påverkar det?
-Antar att du tänker på Ivonne Montano som är i Colombia och spelar OS-kval, det tror jag inte påverkar så mycket. Vi tränar för fullt och Freja Morén för mycket viktig matchtid inför GP och det kan vara väldigt viktigt. annars så har alla varit på plats sen den 27 december och jobbat hårt på att få vårt spel till nästa nivå.
Har du någon rapport om Colombias framfart i OS.kvalet?
– Jag har tittat på de två första matcherna och pratat lite med Ivonne, de har vunnit dessa med 3-0 mot Peru och Venezuela helt enligt plan, de håller en lite lägre nivå än vad Colombia och det fjärde laget i gruppen Argentina gör. Argentina har också vunnit två raka med tre noll så inatt är det en ren gå – till – OS – match mellan Colombia och Argentina, hur spännande är inte det?
Vad tror du om utgången?
– Självklart hoppas jag på att Colombia vinner och de har chansen, senast de möttes så vann Colombia med 3-0 i sydamerikanska mästerskapet men detta är ingen vanlig match, små detaljer kommer att avgöra coachen Rizola har gjort några dubbelbyten i slutet av seten med Ivonne så förhoppningsvis för vi se henne på plan även i denna match.
Nästa match för Örebro spelas nu i helgen
Örebro – Lund
Söndag kl 14:00
Idrottshuset
Matchvärd: ICA Nära Oskarstorget
Bild: Daniel Lubner
/ Klubben