Playoff finalen blev återigen en triumf för EVS, EVS spelade fantastiskt stabilt och Örebro kunde aldrig knäcka koden i sitt eget side outspel och blev tillbaka tryckta i långa stunder av EVS servepress och blockspel.

Det blev som vi trodde innan ganska många långa bolldueller där Örebro vinner de flesta och visar upp återigen ett mycket bra block och försvarsspel. I långa stunder så blir det tufft för Örebro när man får kämpa sig till varje poäng och hittar inget riktigt flyt i spelet och då framförallt i Side Out spelet.

– Vi fick oss en volleyboll lektion idag av ett mycket välspelande Engelholm där vi inte orkade hålla tillräckligt hög press i serven och vi hittade aldrig riktigt bra rytm i SO anfallen

säger tränaren Jonas Svantesson, han fortsätter.

– I början av matchen så vill vi alldeles för mycket och spänner oss och överarbetar situationerna och det blir inte avslappnat och snabbt utan kantigt och långsamt. Tycker att vi arbetar oss in och det finns lägen efter halva matchen att jobba oss tillbaka framförallt så ger vi oss själva chansen fler gånger att vinna poäng i transition men idag så ville det sig inte och EVS får alldeles för stort självförtroende och då blir de jobbiga att handskas med.

– Det är bara att fortsätta jobba i veckan och med en ny match på lördag hemma mot Lindesberg där det gäller att fortsätta jobba på vårt spel och se till att göra saker bättre och oftare.

Nästa hemmamatch i Idrottshuset

Örebro – Lindesberg

Lördag 9 mars kl 15:00

Matchvärd: ICA Nära Oskarstorget

 

Text: Coach Svante

Bild: Joakim Hjortsberg, Frilansfotograferna