Det blev tre vinster, en förlust och en andra plats för Örebro tjejerna den gångna helgen i Lindesbergs Bergslagsturnering, vi pratade med tränaren Jonas Svantesson om hur helgen kändes och vad som döljer sig bakom resultatet.

Lördagen började med idel segrar mot Lindesberg och Värnamo, 3-0 mot Lindesberg och 2-1 mot Värnamo, hur var dessa matcher?
Precis som de första matcherna brukar vara, lite upp och ner och vi hade svårt att hitta rytmen i vårt anfallsspel framförallt i vårt side out spel. Jag tycker vi gör det riktigt bra i vår serve och spelet efter det och producerar mycket poäng när vi själva servar. Vi spelar runt och spelar med två olika ”första sexor” och det är klart att det påverkar så det blir två första matcher för laget men jag tycker att vi hanterar det bra efter de förutsättningar som vi har haft. Alla gör bra insatser under matcherna men så klart är vi inte riktigt där ännu att vi kan hålla den nivå vi vill under en längre tid, men laget jobbar hårt för att utvecklas och vi försöker lära oss så mycket som möjligt om varandra, hur vi ska spela och hur vi ska uppträda på plan. Jag är väldigt nöjd med denna dag där jag tycker att de stora ljusglimtarna är att vi jobbar hårt för att förbättra saker, det var också riktigt roligt att se hur vår libero Catarina Cooper tog sig an sin uppgift när Sofie Sjöberg spelade vänsterkant och det var roligt att se Maja Hedén och Sofie Sjöbergs insats på vänsterkanten i matchen mot Värnamo.
Söndagen inleddes mot Linköping och en 3-0 vinst och det blev en ren final mot Sollentuna fast där blev det en 3-0 förlust. Hur går dina tankar efter denna dag och en andra plats i turneringen?
Vi spelar bra mot Linköping, Linköping har i år ett väldigt ungt och talangfullt lag med två Australienskor och den comebackande tränaren Andrew Strugnell och de kommer att utvecklas mycket under säsongen men idag kunde de inte stå emot vår servepress och när vi sedan tar hand om allt vi får upp i defense så växer vårt självförtroende och vi klarar av att spel ut. Vi spelar fortfarande ett bättre Break Pointspel än vad vi gör i vår Side Out men vi får långa servesviter som gör att vi kan dra ifrån i poängprotokollet ganska komfortabelt.
Det blev en ren finalmatch mot Sollentuna och här blir vi pressade under hela matchen av Sollentunas serve, vi lyckas inte riktigt hålla det side out spelet som vi behöver medans Sollentuna spelar riktigt bra och tar tillvara på alla lägen de kan. Vi är såklart väldigt besvikna att vi förlorade sista matchen för helgen men vi vet att vi har en del kvar att jobba på men vi vet också att vi i stunder gör vår bästa match för helgen. Sollentuna synade verkligen våra svagheter just nu och det ska vi ta lärdom av och se till att jobba hårt på under veckan som kommer och göra oss redo för seriepremiären på lördag mot Lund på bortaplan.
Hur skulle du vilja sammanfatta hela helgen?
Bra första helg där vi inte har varit tillsammans så många träningspass innan men vi fick några bra vinster med oss så att vi vet hur det känns men också en match där vi kan ta med oss mycket lärdom, nu vet vi vad vi behöver jobba på. Tycker också att vi har ståt upp bra som lag under hela helgen och visat varandra att alla är här för att krig om platserna men också för att få laget att utvecklas och komma till nästa nivå. Så det har varit en mycket lärorik helg som det nu gäller att ta med oss in i premiärveckan för att spetsa till spelet till lördagens drabbning mot Lund på bortaplan.
Nästa helg börjar äntligen elitserien igen! Vi börjar på bortaplan mot Lund på lördag, 25/9, kl 15:00. Matcherna sänds som vanligt i volleytv.se
Bild: Klubben
/ Klubben