Örebro Volley fick åka hem från huvudstaden med ännu en 3-0 seger. Sollentuna kämpade hårt och förtjänstfullt i försvarsspelet men Örebro Volleys anfallstyngd blev för mycket.

Första set började men att hemmalaget var heta i baklinjen. Många räddningar och när marginalerna i anfallsspelet inte var på Örebro Volley sida så var setet hyggligt jämnt poängmässigt. Men när Örebro Volleys anfall började sluta innanför linjerna så drog Örebro Volley snabbt ifrån då Sollentuna hade förtvivlat svårt att skapa egna poäng via anfall. 11-8 ledning blev till 17-9 och 20-9 och när Örebro Volley minimerade egna misstag i andra halvan av setet så slutade setet med klara 25-11.

Hemmalaget Sollentuna lät sig inte nedslås av en tuff start och skapar lika många anfallspoäng i setstarten av andra set som de hade i hela det första setet. Örebro Volley hamnar snabbt i 1-5 underläge och Sollentuna orkar hålla i sitt förbättrade anfallsspel och har faktiskt ledningen ända fram till 11-11. Nu har Örebro Volleys anfallsspel kommit igång och setets stjärna är lagkapten Ludovica ”Lufo” Forastieri med kirurgiskt precision vinner anfall efter anfall. Örebro Volley kopplar ett grepp om setet vid 17-15 men genom ett serveäss av Sollentuna är de återigen ikapp vid 18-18. Setet är jämnt vid 23-22 till Örebro Volley med Lufo visar ledarskap och stänger setet med två anfallspoäng.

Örebro Volley stänger tidigt ner Sollentuna i tredje set och matchbilden påminner nu återigen om första set där Sollentuna inte förmår göra sin egna poäng. 8-1 blir till 13-3 och 17-4 när Örebro Volley dominerar och nästan inte gör några misstag alls. Sollentuna gör bara tre anfalls poäng i tredje set och setsiffrorna 25-9 säger det mesta.

Örebro Volley har stabil servemottagning genom hela matchen. Passarna Nathalie Hayward och Sofia Andersson skapar bra lägen för anfallarna och Örebro Volley gör 43 anfallspoäng på tre set. Till MVP valdes amerikanskan Kira Thomsen som var strålande både vid nätet som i bakplanen. Kira och Lufu var anfalls- och poängbäst idag 14 poäng vardera varav 13 var anfallspoäng.

Sollentuna – Örebro Volley 0-3 (11-25, 22-25, 9-25)

– Vi är riktigt tighta i block- och försvar i första och tredje set. I andra set får Sollentuna vinna lite för många dropp vilket gör att setet blir jämnt. Men vi håller en hög nivå i servemottagning och anfall så segern var aldrig i fara, säger Head Coach Jonas Svantesson.