Den unga talangen Iida Murto från Finland kom till Örebro Volley säsongen 16/17. Iida kom till klubben och Sverige för att hon ville få mer tid på plan och större möjlighet att utvecklas. Säsongen 17/18 flyttade hon hem till Finland för att avsluta gymnasiet och våren 2018 så anslut Iida åter till klubben. Det var ändå förra säsongen som den största utvecklingen kunde ses. Iida gick från en redan bra anfallare till att göra matchavgörande inhopp och hennes självförtroende på plan blev barra större och större. Tyvärr fick hon en tråkig avslutning på säsongen när hon under semifinalerna skadade foten och blev borta från spel. Under åren i klubben har Iida etablerat sig allt mer och nu kan vi till och med a konversationer helt på svenska without suddenly changing it to english midway through… Nu har Iida haft sommaren på sig för fullt rehab och vi hoppas snart se henne tillbaka på plan igen.

Iida gjorde sin första säsong som renodlad sermottagande spiker och gjorde det riktigt bra. Hon har mycket kvar att lära men har en fantastisk attityd och passion för volleyboll som hjälper henne att utvecklas, Iida är en stor lagspelare som alltid gör allt för laget och en bra förebild med sin vilja på träningar och matcher.

Säger coach Svante när vi ber om en kommentar efter Iida skrivit på för kommande säsong.

Vi pratade med Iida själv också.

– Kul att du vill vara kvar ännu en säsong! Var det något speciellt som bidrog till att du ville stanna kvar?

Jätteroligt att stanna kvar! Jag har kommit in på Universitetet så jag ska börja plugga samtidigt. Och jag trivs riktigt bra i Örebro.

– Det blev ett SM-silver förra säsongen! Om du ska sammanfatta säsongen hur tycker du den har varit?

Förra säsongen var bra tyckte jag! Känns som att vi går åt rätt riktning med träningen. För mig avslutades förra säsongen med en skada och nu är jag jättemotiverad att komma igång igen! 

– Om vi ska blicka fram mot nästa säsong, har du några förväntningar på dig själv och klubben?

Nästa säsong ser jag väldigt mycket fram emot att spela med många nya tjejer och dom gamla också. ? Mer unga spelare och jag kommer inte vara yngst!! Jag tror också att det kommer vara riktigt bra säsong nu när vi har Svante kvar och han känner oss lite bättre. Jag har vunnit brons och silver i Sverige så alla kan gissa vad jag saknar… 

– Utöver att fortsätta din rehab, hur har sommaren spenderats?

På sommaren har jag jobbat, tränat, rest och tagit det lite lugnt också. Känns konstigt utan volleyboll men nu drar vi igång igen! 

Idag, måndag, börjar laget träna igen och det officiella arbetet för säsongen 19/20 är nu i full gång. Bland annat så är det nu klart att det kommer spelas en träningsturnering helgen 21-22 september i Lindesberg och Örebro. Mer information om turneringen kommer när den närmar sig men vill ni se laget innan säsongen drar igång så är detta ett perfekt läge för det så passa på att boka in de datumen redan nu!

 

Bild: Ateljé Änggatan

/ Klubben