Efter en liten knagglig inledning så reste sig Örebro och spelade två mycket jämna set men tyvärr var Engelholm bättre på de sista avgörande poängen i dagens match. Vi tog en pratstund med tränaren Jonas Svantesson efter matchen.

Tyvärr kunde vi inte skaka fram en tredje avgörande match hur går dina tankar efter matchen?
Som du säger så startar vi inte så bra och ger EVS lite för många poäng, vi vill lite mycket men efter en stund så får vi ordning på spelet igen. Vi får EVS dit vi vill och skapar många lägen att dra ifrån i poäng protokollet men vi lyckas inte riktigt i de avslutande momenten och vi kan aldrig skaka av oss EVS utan vi tillåter dem att vara med. Idag var inte vår serve och mottagnings spel lika bra som i första matchen men vårt anfall var mycket bättre än senast. Vi skapar som sagt många lägen och vi slutar aldrig att tro på det, det visar vi framförallt i tredje set där vi är nära att vända på steken efter ett klart underläge. Över två matcher så är EVS bättre än oss just nu, det är mycket kvar av säsongen och det finns många roliga matcher inom snar tid. Nu gäller det att vi kan ta med oss det som var bra i denna matchserie, jobba på de saker som vi behöver bli lite bättre på och ta tillvara på 2 veckors träning plus två matcher. Lyckas vi besegra Lund och ta oss till semifinalen mot Hylte/Halmstad så har vi en riktigt rolig utmaning framför oss där vi har allt att vinna och H/H allt att förlora och de matcherna skulle vara himla kul att få spela.
Nu väntar ett återkval mot Lunds VK för spel om en plats i semifinalen mot Hylte/Halmstad. Lund vann sin kvartsfinal mot Linköping med 2-0 i matcher, 3-2 i båda matcherna. Första matchen i återkvalet spelas borta i Lund på lördag, 27 mars, kl 15:00. Den andra matchen spelas hemma i Örebro tisdag den 30 mars kl 19:00. Skulle det bli 1-1 i matcher spelas det ett Golden Set direkt efter den andra matchen i Idrottshuset. Golden Set spelas till 15 poäng och med 2 poängskillnad för seger som vanligt.
Ni ser de båda matcherna på volleytv.se
Bild: Daniel Lubner
/ Klubben