Sverige tappade greppet om segern hemma mot Estland och trots matchbollar blev det förlust med 2-3.

Efter förra veckans resande och bortaspel i Kosovo och Estland och en hel del träning på det så var det ett ganska slitet Sverige. På hemmaplan i Nyköping tog man sig an grupptvåan Estland för returmöte, ett returmöte som slutade med förlust sedan Sverige haft matchboll och segerchans i fjärde set. Annars var Sverige i förarsätet hela matchen och hade både 1-0 och 2-1 med vittring på segern och 3-1. Men Estland gav sig inte och svenskornas ork började tryta. Kanske gick Sverige lite väl tungt på ett fåtal spelare och det tog ut sin rätt i femte set som enkelt vanns av Estland.

För Örebrotjejerna blev det en del speltid. Linda Andersson kämpar på bra i sin centerroll och får mycket förtroende av förbundskaptenen. Josephine Tegenfalk började matchen bra men tillhörde väl den skara som såg lite slitna ut efterhand som matchen gick. Jossan som fått köra mellan Örebro och Nyköping för att försöka hinna med lite skola också, så inte konstigt att krafterna sinar. Diana Lundvall kom in i femte set när Sverige var i stort underläge och fick aldrig riktigt chansen. Kanske skulle Sverige nyttjat de lite mer utvilade spelarna mer den andra halvan av matchen. Samtidigt gäller det att hitta en förstauppställning som får rejält med tid att spela sig samman inför det stundande EM-kvalet i Augusti.

Ett EM-kval som Sverige inleder med ett bortamöte mot Tjeckien i mitten av augusti innan man anländer till Örebro. I Örebro står åter Estland för motståndet och sett till de här båda matcherna senaste veckan kommer det bli en riktigt jämn och spännande match när lagen drabbar samman i Idrottshuset söndagen den 19 augusti kl 16:00.

Boka in den höjdpunkten redan nu i almanackan!

Bild: Daniel Lubner

/klubben