Det blev en 3-1 förlust för Örebro nere i Hyltebruk mot de regerande mästarna, om man bara tittar på siffrorna så kan man dra en lekmans slutasats att det var lite upp och ner av Örebro men att 40 minuter i mitten av matchen var väldigt tight och spännande. Vi fick tag på tränaren Jonas Svantesson för att se vad som döljer sig bakom siffrorna.

Ovan beskriver jag det som att det var lite upp och ner om man tittar på siffrorna, vad är din känsla efter matchen?
Jag tycker att du beskriver det på ett bra sätt, första set så är vi väldigt spända och det känns att H/H är mycket säkrare på sin prestation och nivå medans vi känns lite osäkra och vet inte riktigt vart vi står någonstans. Detta var vårt första riktiga kraftprov och H/H hade sitt första förra helgen mot EVS och det märktes på skillnaden mellan lagens lugn och struktur. Vi vill väldigt mycket i början och då blir det inte riktigt som vi vill, både i utförandet och i vår game plan. När den första krutröken har lagt sig efter första set så sjunker axlarna ner och vi börjar komma upp i bra individuella prestationer som gör att vi får självförtroende som lag och kan börja spela ut. Nu har vi en period på kanske 40 minuter där vi kommer upp i den prestationen vi vet att vi besitter, vi lyckas pressa H/H i deras servemottagning och vi utan att ha några siffror framför mig men det känns som att vår servemottagning är väldigt stabil, då kan vi spela ett varierat anfallsspel med bra tempo som gör det svårt för H/H att försvara sig emot.
Vi vinner andra set och vi fortsätter hålla uppe vårt spel genom tredje, Vi får fast H/H i en uppställning i mitten av setet och vi tar en ledning med 14-9 men H/H kommer tillbaka och i slutet leder dom med 23-19, vi lyckas bryta tillbaka till 24-24 och här ger vi oss själva bra möjligheter att få en setboll men tyvärr så lyckas H/H slingra sig ur och vinna setet.  Fjärde set så får H/H en bra start och vi orkar inte hålla emot och resa oss och de kan ganska enkelt och välförtjänt dra ifrån för att sedan aldrig låta oss komma in i setet igen.
Jag är väldigt nöjd med att vi klara av att resa oss efter den starten vi får på matchen, vi visar för oss själva att vi kan spela redan nu på den nivån som krävs men att vi behöver mer tid tillsammans och försöka slippa bort dessa svackor på träningarna. Så trots förlusten känns det som att vi kan ta mycket lärdom av detta och vetskapen att vi kan vara på den nivån som krävs kommer att stärka oss för att fortsätta utvecklas.
Nästa match
IKSU – Örebro
Söndag 17 oktober kl 14:00, Helsingfors
Se matchen live på volleytv.se
Bild: Joakim Hjortsberg. teamjoe.se
/ Klubben