Örebro och Hylte/Halmstad möttes innan säsongen i vår försäsongsturnering, en match som slutade 2-2 där båda coacherna böt runt en hel del i laget. Med turneringen i bakhuvudet visste vi att Hylte/Halmstad skulle bli en tuff uppgift på bortaplan, efter en bra inledning i första set så kunde H/H ta över matchen och styra den dit de ville, vi tog en pratstund med tränaren Jonas Svantesson.

Du har varnat tidigare för att H/H har ett starkt lag i år, vad är tankarna efter denna match?
Samma som tidigare, H/H är bra och är lite bättre än oss idag i serve – servemottagning och då får vi det lite kämpigt i vårt anfall, Vi blir lite lättlästa i anfallet och med de laget som de ställde upp på plan idag så är de blockstarka, så vi ska jobba hårt på att hitta fler verktyg i anfallet. H/H får en lång serveserie i en rotation i alla seten och där måste vi kunna avsluta den serveserien mycket tidigare, samtidigt som vi har det jobbigt att ta poäng i vårt egen serve, de får ta Side Out lite för lätt medans vi får kämpa nästan varje gång de servar. Vi sliter och kämpar igenom hela matchen och när vi får allt att fungera så har vi läge att få momentum i matchen men H/H lyckas hela tiden slingra sig ur greppet. Vi gör ingen topprestation men nu gäller det att ta hand om denna match på rätt sätt och se detta som ett avstamp mot den nivån som vi måste komma upp till och fortsätta gnugga på träningarna med H/H på näthinnan, H/H ligger före oss för tillfället men säsongen är lång.
I helgen blir det ännu ett toppmöte när Engelholm kommer till Idrottshuset. Fortfarande kan vi bara ta in 50 i publik och precis som i premiären är platserna reserverade till våra säsongskortsinnehavare. Matchen kommer livesändas här http://svbf-web.dataproject.com/MainStreaming.aspx
Örebro – Engelholm
Lördag 17 okt kl 15:00
Idrottshuset
Bild: Daniel Lubner
/Klubben