Första återkval matchen spelas på lördag nere i Lund, ett återkval för att komma tillbaka till slutspelet och en semifinalplats mot Hylte/Halmstad. Vi tog en pratstund med tränaren Jonas Svantesson om första återkval matchen mot Lund.

Lund vann mot Linköping i deras kvartsfinal med 2 X 3-2 hur går dina tankar inför första återkval matchen på bortaplan?
Vi vann båda matcherna mot Lund under grundserien men det är historia inför morgondagens match. Lund kommer med ett stort självförtroende efter två raka vinster mot Linköping dessutom båda vinsterna i tuffa femsetare så de kommer aldrig att ge upp utan kommer att kämpa så länge det finns en chans att vinna.
Vi kommer från två raka 3-0 förluster mot EVS men det känns som att vi har skakat av oss dessa två förluster och vi har gjort riktigt bra träningar i veckan men det gäller att vi kommer fullt förbereda inför dessa matcher.
Vad kommer att bli viktigt för Örebro för att kunna ta ledningen i återkvalet?
Bra förberedelser så att vi är beredda på att göra en bra prestation, vi ska vara redo för en tuff match och att Lund inte kommer att ge sig i första taget. Vi vill hitta rytmen i spelet och känna att vi spelar stabilt och att vi stressar Lund till misstag och att de måste göra bra handlingar för att vinna poäng. Vi vill ta tillvara på de lägen vi skapar på ett bättre sätt än vad vi har gjort på sistone, sen måste vi ha lite koll på Harriet Gilson och Stina Rix som står för den största poäng produktionen i Lund. Men den största fokusen måste vi lägga på vårt eget spel och försöka hålla uppe vår prestation på så hög nivå som möjligt under så lång tid som möjligt.
Lund – Örebro
Lördag 27/3 kl 15:00 i Lund
Se matchen live på volleytv.se
Bild: Daniel Lubner
/Klubben